20141216-36516 - kopieDe maatschappij verandert en door de crisis zijn er steeds meer mensen met financiƫle problemen. Vaak zorgt dit weer voor andere problemen. Het Algemeen Maatschappelijk werk dat in Zoetermeer door Kwadraad geboden wordt steunt mensen in dit soort situaties.

In Zoetermeer werken 18 Maatschappelijk werkers en de druk van de crisis is goed voelbaar. In economisch zware tijden is er weinig extra subsidiegeld voor de hulpverlening, maar het aantal hulpvragen is enorm. Om staande te blijven is een sterk en creatief team nodig.

20141216-36523 - kopieMark Neijssel mocht uit handen van manager Femke Hartendorp een taart ontvangen met de tekst: 'sociaal worker van het jaar'. De directie van Kwadraad heeft hem unaniem voorgedragen voor deze titel voor zijn ondersteuning in verschillende innovatieve projecten.

Zo was hij medeoprichter van SamenDoenZoetermeer waarbij vrijwilligers- en professionele organisaties samenwerken om schulden aan te pakken. Ook heeft Mark het vrijwilligersbeleid binnen Kwadraad vormgegeven en het project Wepper in het leven geroepen om jonge Maatschappelijk werkers een kans te geven om ervaring op te doen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Daarnaast is hij als coƶrdinator betrokken bij de competentietraining voor basisschool groep 5 en 6, dat een groot succes blijkt te zijn.

Femke Hartendorp: "Wat Mark bijzonder maakt is de combinatie die hij maakt met, aan de ene kant, zijn werk als Maatschappelijk werker en aan de andere kant zijn kennis van de Zoetermeerse samenleving en zijn sociale contacten. Zo weet hij mensen bij elkaar te brengen."

Bij het in ontvangst nemen van de taart, wees Mark er op dat het een 'team prestatie' is. "De spits krijgt altijd alle lof als hij scoort. Maar dit kan hij alleen met een goed team achter zich. En met een manager die de werker de ruimte geeft om initiatieven te ontplooien en daarbij ondersteunt," zei Mark.

 

-advertenties-

-goede doel-