Koorfoto 3 8751CVE Cantica geeft op zaterdag 17 maart met medewerking van diverse solisten en orkest een Passieconcert in de Oude Kerk, als onderdeel van het multicultureel project ‘Membra, middeleeuwse passie in de barokmuziek en moderne schilderkunst’.

Met dit project geeft Cantica vorm aan de Passietijd, de 40 dagen vóór Pasen. Aan de basis van het project staan lijdensgedichten van Arnulf van Leuven (Leuven, ca. 1200-Villers 1250), over de zeven ledematen (membra) van de lijdende Jezus. De Deens-Duitse barokcomponist Dietrich Buxtehude heeft de gedichten in 1680 op muziek gezet in zeven cantates onder de naam Membra Jesu Nostri.

Beeldend kunstenaar Aran van der Giessen stelt in de kerk schilderijen ten toon en vertaalt de gedichten naar schilderwerk. Tijdens de uitvoering van ‘Membra’ door koor, solisten en orkest zal Aran van der Giessen bij elke cantate een creatie schilderen die met dat onderdeel te maken heeft. ’s Middags tussen 14.00 en 17.00 uur is er in de kerk al een expositie van de schilder te bezichtigen waarbij hij zelf aanwezig is om uitleg te geven.

’s Avonds vindt dan om 20.15 uur het Passieconcert plaats, met naast het werk Membra Jesu Nostri, nog een andere compositie van Dietrich Buxtehude (Jesu meines Lebens Leben) en werken van William Byrd, Johann Kuhnau en Claudio Monteverdi.
U kunt kaarten via de website www.cantica.nl  of bij de koorleden kopen.

-advertenties-

-goede doel-