Zoetermeer Actief had een interview met Samantha Steenwijk (31).  Samantha deed mee aan The Voice of Holland, die dit jaar (2018) werd gehouden. Ze behaalde er de 2de plaats. Samantha komt 7 april optreden bij De Nacht van de Hollandse Sterren in Silverdome.

samantha HR 1852

Hoe ben je begonnen met zingen? “Ik ben op mijn 16e door mijn moeder ingeschreven voor een talentenjacht. Deze won ik en vanaf dat moment had ik het gevoel: “Ik wil zingen”. Het heeft eventjes geduurd voordat het zo goed ging. De eerste paar jaar ga je van café naar café en dan zing je voor een drankje. Toen ik een jaar of 21 was begon het pas echt wat professioneler te worden. In 2013 deed ik mee aan Bloed, Zweet & Tranen, een talentenjacht van SBS." De show werd op 7 juni 2013 gewonnen door Jason Bouman, en Samantha Steenwijk eindigde op de derde plaats.


Waarom ging je meedoen aan de Voice? “Omdat ik vond dat er meer aandacht moest komen voor de Nederlandstalige muziek. Het is een erg populair muziekgenre in Nederland: de meeste schnabbels en grote feesten zijn in het Nederlandstalig circuit. Op tv wordt er gewoon heel weinig aandacht aan besteed."

Je hebt de tweede plaats behaald.  Ben je trots of teleurgesteld? “Zeker trots. Voor mij is het absoluut een winst. Ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen!”

 

Blijf je het Nederlandse lied vertolken of ga je ook voor andere genres? “Nee, voorlopig blijf ik zeker Nederlandstalig zingen. Maar dat ik ooit een Engelstalig nummer ga zingen sluit ik niet uit.” 


Met wie zou je in de toekomst nog eens samen willen optreden of een duet willen zingen? “Dre Hazes staat natuurlijk hoog op mijn lijstje. Qua leeftijd en muziekgenre passen we gewoon enorm goed bij elkaar. Ook vind ik Dre een fijne zanger en fijn mens."


Wat zijn je verwachtingen en wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben? “Ik hoop natuurlijk sowieso wel een blijvertje te zijn. Je ziet toch vaak dat mensen na hun deelname aan de Voice een beetje wegzakken. We gaan natuurlijk op muzikaal gebied een heleboel uitbrengen de komende periode. Er komt een nieuw album. Ik hoop ooit een keer Nederland te mogen vertegenwoordigen bij het Songfestival. Dat is wel een grote wens voor in de toekomst."

 

Het lijkt erop alsof je nu al een grote ster aan het worden bent. Hoe voel je je daarbij? “Ja dat is gek. Veel mensen zeggen dat, maar zelf zie ik het absoluut nog niet zo. Ik ben ook nog steeds niet geland na The Voice. Dat heeft misschien wel eventjes tijd nodig.”

Heb je nog verrassingen voor ons in petto met je optreden bij de Nacht van de Hollandse sterren op 7 april in Silverdome? “Veel repertoire uit The Voice.”

 Wie Samantha live wil komen bewonderen, kan nog kaarten bestellen voor De Nacht van de Hollandse Sterren: www.denachtvandehollandsesterren.nl 

 Samantha zal ook optreden op het Haagse Bevrijdingsfestival op 5 mei in de Tweede Kamer, maar eerst zal ze dus te bewonderen zijn in Zoetermeer! 

Tekst: Jordy Bruijnius

-advertenties-

-goede doel-