MZ VoorwegDe Voorweg en de Zegwaartseweg zijn misschien wel de oudste wegen van Zoetermeer. Hier proef je nog altijd de sfeer en de geschiedenis van het boterdorp dat Zoetermeer ooit was. Het beeldkwaliteitsplan voor de historische linten moet dit historisch karakter beschermen.

De gemeente krijgt regelmatig verzoeken van mensen die iets langs een van deze wegen willen bouwen. Soms heeft de gemeente ook zelf bouwplannen. Die plannen moeten natuurlijk wel passen bij het bijzondere, historische karakter van de oude bebouwingslinten. In de Visie Voorweg en de Visie Zegwaartseweg staat al welke voorwaarden er zijn voor bouwplannen als ze niet passen binnen het bestaande bestemmingsplan. In het beeldkwaliteitsplan wordt dit nog een stuk concreter, hierin staat straks bijvoorbeeld hoe nieuwe gebouwen, groen, bruggen en parkeervoorzieningen eruit moeten zien.

De gemeente gaat met omwonenden en andere belangstellenden in gesprek om zo veel mogelijk ideeën en inbreng te verzamelen voor het beeldkwaliteitsplan. Op dinsdagavond 27 maart is de eerste informatiebijeenkomst, daarna wil de gemeente een werkgroep samenstellen die meedenkt over wat er in het beeldkwaliteitsplan moet komen. Meer informatie kunt u vinden op www.zoetermeer.nl/historischelinten .  
De bijeenkomst wordt van 19.00 tot 20.30 gehouden in de Raadszaal, u kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

-advertenties-

-goede doel-