20180324 124371Het Noord-Aa is er dit weekend weer een heel stuk schoner op geworden! Tijdens de landelijke Opschoondag hebben meer dan 35 kinderen meegedaan met de Trashure hunt opruimactie. In plaats van naar afval speuren de kinderen naar 'verborgen schatten', waardoor de zoektocht meteen heel spannend wordt!

De actie begon bij restaurant de Happy Moose met wat te drinken en wat lekkers voor de kinderen. Organisator Karen Zum Vörde wil met de actie vooral de kinderen bewust maken van het afvalprobleem: "De kinderen zijn zo bewust met afval bezig, we hopen dat zij ook na de Trashure hunt af en toe wat afval van straat opruimen als ze er toevallig langs lopen! Het moet voor kinderen gewoon heel natuurlijk zijn dat afval in de afvalbak hoort en niet op straat."

DSC 0005  DSC 0007 

Naast de actie voor de kinderen hield ook de Community Zoetermeerse Plas een wandeling langs de Zoetermeerse plas waarbij de deelnemers onderweg het zwerfafval opruimden. Geholpen door het lekkere wandelweer startten vele mensen om ook in de wijdere omtrek afval op te ruimen en tegelijkertijd te genieten van een heerlijke wandeling.

-advertenties-

-goede doel-