20180122 122132IKC De Edelsteen in Rokkeveen is de eerste Excellente school van Zoetermeer! Maandagochtend vroeg kreeg de school het predicaat Excellente School vanuit de onderwijsinspectie. Excellente Scholen zijn scholen met goed onderwijs die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel.

De Edelsteen blinkt uit in  'eigenaarschap'. Leerlingen op de school zijn niet alleen betrokken bij hun leerproces, ze zijn zelf eigenaar van hun eigen leerproces. De Edelsteen heeft vanuit de daltonprincipes zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerking hoog in het vaandel staan. De leerling is (mede) eigenaar van hun eigen leerproces. De jury hierover: "Bij De Edelsteen vervult de leraar in het ontwikkelproces altijd een duidelijke rol. Het eigenaarschap gaat dan ook niet zozeer over het loslaten van de leerlingen, maar om het op een andere manier vasthouden en stapsgewijs begeleiden van de leerlingen in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid."

20180122 122124  20180122 122129 

Maandagochtend werd het predicaat Excellente school overhandigd door Titus Heemskerk, afdelingshoofd primair onderwijs van het ministerie van onderwijs. In een volle aula reikte hij directeur Cynthia Vijgenboom het koffertje uit met daarin het predicaat en de nieuwe 'Excellente schoolvlag'. De school is ruim een jaar bezig geweest met de aanmelding tot Excellente school, ook de leerlingen hebben hier veel over meegedacht. Na de uitreiking en confetti was er voor alle leerlingen een lekker stukje taart in de klas.

 

 

-advertenties-

-goede doel-