palmpasen optochtOp de laatste zondag voor Pasen, dit jaar op 24 maart, viert de kerk Palmpasen, het feest waarop de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem wordt herdacht. Ook in Zoetermeer kennen we een lange traditie om dit feest te vieren.

In de Nicolaaskerk worden alle kinderen uitgenodigd om met een palmpasenstok in een optocht door de kerk te trekken. De palmpasenstok is iets typisch Nederlands. De stokken hebben de vorm van een kruis en zijn versierd met groene takjes, snoepjes, eitjes en andere lekkernijen.

Het is een goed gebruik om de palmpasenstok na afloop van de viering te geven aan mensen die vanwege hun leeftijd of een ziekte niet mee kunnen vieren. De Nicolaasparochie heeft briefjes met adressen van mensen die dit zeer zouden waarderen. De palmpasenstok mag natuurlijk ook weer mee naar huis worden genomen.

Alle kinderen zijn zondag 24 maart welkom om 10:45 op het plein voor de Nicolaaskerk. De gezinsviering start om 11:00 die zal worden begonnen met een processie door de kerk. Er zullen ook aan allen palmtakjes worden uitgereikt en na afloop van de viering is er een gezellig samenzijn in de Kapelaan met wat lekkers.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-