HammWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer: hoe komt een straat in Duitsland aan de naam Zoetermeerstrasse?

De enige straat in het buitenland die naar Zoetermeer is vernoemd ligt in de stad Hamm in Duitsland, namelijk: de Zoetermeerstrasse. Hamm/Bockum/Hövel ligt in de deelstaat Nordrein Westfalen. In 1971 namen zowel Zoetermeer als Hamm deel aan het spelprogramma Spel zonder Grenzen. Spel zonder grenzen was een amusementsprogramma van de Europese Radio-unie waarin teams uit verschillende landen met elkaar de strijd aanbonden.

Het klikte toen erg goed tussen de deelnemers van beide steden, reden waarom er in 1978 een straat in een nieuwbouwgedeelte van Hamm/Bockum/Hövel naar Zoetermeer werd vernoemd.

Heeft u zelf ook leuke feitjes over Zoetermeer? Stuur ze naar onze redactie! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-