le wc de leijens 2Na meldingen door buurtbewoners en winkeliers van overlast van jongeren in winkelcentrum De Leyens heeft burgemeester Bezuijen besloten om cameratoezicht in te stellen in het winkelcentrum. Het cameratoezicht geldt voor de hele zomer, tot en met eind september.

In september wordt opnieuw bekeken of het cameratoezicht verlengd moet worden.
De overlast die buurtbewoners en winkeliers ervaren wordt vooral veroorzaakt door jongeren die rondhangen in het winkelcentrum, racen met scooters en fatbikes, afval achterlaten, liften naar de RandstadRailhalte misbruiken en intimiderend gedrag vertonen naar bewoners, ondernemers en bezoekers van het winkelcentrum.
Uit meldingen vanuit politie, handhaving en wijkregisseur blijkt dat de overlast steeds grotere vormen
aanneemt. Bewoners melden steeds vaker overlast en voelen zich onveilig. Ook bezoekers van het winkelcentrum hebben aangegeven het winkelcentrum te mijden omdat ze zich onveilig voelen.

Naast het cameratoezicht zijn er nog andere maatregelen genomen zoals extra toezicht door politie en handhaving, in gesprek gaan met de jongeren, het in kaart brengen van deze groep jongeren en contacten leggen en onderhouden met bewoners en winkeliers. Ook ouders worden betrokken bij de aanpak van het problematische gedrag van de jongeren. Politie en handhaving houden in en rondom het winkelcentrum de komende periode extra toezicht.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-