Opening jeu de boulesbaan foto 1Op zondag 14 juli vierde De Hof van Seghwaert haar 10-jarig bestaan. Het werd een drukbezochte gezellige middag met de sfeer van een Frans dorpsfeest. De bezoekers genoten van muziek, een markt, een crêperie en er werd jeu de boules gespeeld.

Opening van jeu de boulesbaan

Wethouder Blansjaar opende samen met de voorzitter Suzanne Verboon de nieuw aangelegde jeu de boulesbaan door het eerste doublet te spelen.  De wethouder feliciteerde De Hof van Seghwaert met het jubileum. Hij bekende dat hij De Hof van Seghwaert pas leerde kennen toen hij wethouder werd maar was toen direct onder de indruk van de pracht en de vele activiteiten die er plaats vinden.  Blansjaar bedankte alle vrijwilligers voor hun bijdrage aan het succes van de Hof van Seghwaert. De boomgaard is een verborgen parel in de stad, maar als je hem ontdekt hebt kom je er zeker terug.

Opening jeu de boulesbaan foto 2Periode van verbreden

Voorzitter Suzanne Verboon schetste in haar toespraak de ontwikkeling van de Hof van Seghwaert. Deze ontwikkeling is verlopen langs de lijn van en Verbouwen, Verbinden, en nu Verbreden. De eerste 5 jaar stonden in het teken van verbouwen: van een verwilderde boomgaard naar een mooie buurttuin. De tweede 5 jaar stonden in het teken van verbinden: verbindingen met wijkbewoners en met vele samenwerkingspartners om samen in de boomgaard veel activiteiten te organiseren. En nu breekt de periode van verbreden aan: De Hof van Seghwaert richt zich niet alleen meer op de boomgaard zelf maar op de hele wijk. De nu geopende Jeu de boulesbaan is hier een voorbeeld van, het is een cadeau aan de wijk. Iedereen kan er gebruik van maken en buiten samen bewegen. Zo zet De Hof van Seghwaert zich met bewoners in om Seghwaert een fijne en sociale wijk te laten zijn.

De feestmiddag werd druk bezocht, maar dan 170 mensen kwamen naar de markt en de boomgaard. En natuurlijk werd er ook de hele middag veel gebruik gemaakt van de Jeu de boulesbaan.  Deze baan in het park naast de boomgaard is vanaf nu vrij te gebruiken. Ook is iedereen welkom om aan te sluiten bij de wekelijkse jeu de boules avond.  Tussen 17 juli en 28 augustus kan je elke woensdagavond van 19.30-21.00uur meespelen. Jeu de Boules ballen zijn aanwezig en je hoeft geen ervaring te hebben. Locatie: parkje voor de ingang van de Hof van Seghwaert, ter hoogte van Gaardedreef 169.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-