Zooitje hoofdfotoZaterdag 13 juli was het zover: de officiële opening van 'Verloot je Zooitje' in Meerzicht. Ondanks de stromende regen gaf de nieuwe wijkwethouder, Veronique Frinking, het startsein voor dit initiatief.

Zooitje corrZooitje 3Het slechte weer weerhield de enthousiaste kinderen niet; de eerste zakjes zwerfafval werden al snel binnengebracht, gewogen en beloond met een sticker en een lootje.

Het verzamel pop-up punt van "Verloot je Zooitje" verplaatst zich om de twee weken en staat nog tot 27 juli vlak voor speelboerderij Het Buitenbeest. Vanaf 28 juli tot en met 11 augustus verplaatst de pop-up locatie zich naar basisschool De Vuurvogel, waar kinderen hun spaarkaarten verder kunnen vullen met stickers en het sparen van lootjes. Daarna verhuist het verzamelpunt nog eenmaal, dit keer naar de Regenboogschool in Meerzicht. Hier kunnen de kinderen tot en met 25 augustus zwerfafval inleveren en meer stickers en lootjes sparen voor VVV bonnen en mooie prijzen.

Voor elke 100 gram zwerfafval krijgen de kinderen één lootje en één sticker. Bij inlevering van twee volle spaarkaarten met stickers ontvangen ze op de aangegeven pop-up locatie een VVV bon van vijf euro. De gespaarde lootjes geven de kinderen kans op prachtige prijzen. De trekking van deze prijzen vindt plaats op zondag 1 september om 20.00 uur.

Zooitje 4Met dit initiatief wil "Verloot je Zooitje" niet alleen de buurt schoner maken, maar ook kinderen bewust maken van het belang van afvalverzameling en recycling. Dankzij de inzet van de jonge deelnemers en het spaar systeem, wordt de wijk niet alleen schoner, maar leren de kinderen ook verantwoordelijkheid en milieubewustzijn.

Tekst en foto's door Marja de Laaf 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-