IMG 3551 copy copyOp 1 augustus openen Chantal en Frank Rodenburg de deuren van hun nieuwe winkel “Jouw Plekje” in de Dorpsstraat. In deze winkel kan iedereen door het huren van een plank of stelling de mogelijkheid krijgen om spullen als eyecatcher te etaleren en verkopen. Als bezoeker kun je genieten van stellingen vol bijzondere spullen.

Een toegankelijk concept voor Iedereen

De winkel werkt met een duidelijk concept en biedt mensen en bedrijven de kans om nieuwe en/of tweedehands spullen te verkopen zonder zelf een fysieke winkel te openen. Bij "Jouw Plekje" kun je letterlijk een plekje huren in de vorm van een plank, halve of hele stelling. Bij het ontwerpen van de lay-out van de winkel zijn de stellingen ruim uit elkaar gezet zodat iedereen de winkel kan bezoeken. Chantal wil door het aanbieden en verkopen van tweedehands spullen mensen de kans geven om pareltjes die ze op zolder bewaren, zonder rompslomp te verkopen. Zo is er voor elke portemonnee iets te vinden in de winkel.

Een dynamisch en afwisselend aanbod

Het bijzondere en de kracht van "Jouw Plekje" zijn de afwisselende spullen. Een plekje huren kan per week, waardoor een stelling of plank er voor het winkelend publiek bij elk bezoek anders uitziet. Grote items en kleding kun je op commissiebasis inbrengen. Chantal en Frank verzorgen de verkoop, waarbij 65% van de opbrengst voor de verkoper is. Commissie-items die na 6 weken niet zijn verkocht, moeten weer opgehaald worden of kunnen tegen een kleine vergoeding door Chantal naar een goed doel worden gebracht.

Jouw plekjeKlantgerichtheid een missie

Chantal is niet onbekend in het ondernemerschap; haar ouders runden vroeger een cadeauwinkel waar ze als kind veel te vinden was. Zelf overwoog ze kok te worden, maar haar weerstand tegen vis zorgde ervoor dat ze een andere kant op ging. Na een studie journalistiek kwam ze in de klantenservice terecht. Een schot in de roos, voor iemand die graag klaarstaat voor anderen. Die carrière zorgde er zelfs voor dat ze op 21-jarige leeftijd voor 7 jaar in Tsjechië woonde. In 2021 keerde ze terug naar Nederland en leerde ze Frank kennen op het werk. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar ze merkten dat ze veel gemeenschappelijke interesses hadden. App-contact over hobby's werd al snel persoonlijker en de vonk sloeg alsnog over.

Het verhaal achter Jouw Plekje

In 2023 kreeg Chantal te horen dat ze lymfeklierkanker had en chemotherapie moest ondergaan. In die periode overleed ook Frank zijn vader, wat ervoor zorgde dat de band tussen de twee snel sterker werd. Frank vroeg haar in die periode ten huwelijk. Inmiddels is Chantal schoon verklaard, zijn ze getrouwd en zijn ze van Den Haag naar Zoetermeer verhuisd.

"In die periode pakte ik een oude hobby, sieraden maken, weer op,” vertelt Chantal. "Ik maakte zoveel dat ik een manier zocht om ze te verkopen. Dat werd in een zaak in Rotterdam, die werkte met hetzelfde concept als onze IMG 3554winkel. Toen we een keer terug reden, bedacht ik hoe ik het anders en beter zou doen". Re-integratie na haar ziek zijn bij haar werkgever was geen succes. Het moment om een businessplan te maken en beschikbare winkelruimte te zoeken, vonden ze in de Dorpsstraat. “Dit concept past niet in het Stadshart of als wijkwinkel, maar wel hier." Inmiddels zijn alle voorbereidingen in volle gang en staan alle stellingen klaar om vanaf 29 juni gevuld te worden. Éen stelling is al gevuld met de sieraden van Chantal.Het stel hoopt met hun winkel een mooie aanvulling te zijn in de straat. Zelf willen ze vooral gelukkiger worden! Frank hoopt in de toekomst zijn baan te verruilen voor de winkel.

Opening en speciale aanbiedingen

Je huurt al een plank vanaf € 8,-, waarbij een plank op ooghoogte net iets duurder is. Voor een halve stelling ben je € 27,50 kwijt en heb je een hele stelling vanaf € 32,50.

De winkel wordt feestelijk geopend door wethouder van der Meer om 09:30.Er is koffie en koekjes.Voor de eerste 100 kopende klanten is er een cadeautje en een leuke actie voor mensen die een plekje willen huren: 5 weken huren en 4 betalen.

Jouw Plekje is gevestigd op nummer 75 en geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9:30 tot 17:30. https://www.jouwplekje.com

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-