iedema wandelroute2iedema wandelrouteOp de nieuwe wandelroute Oldest New Town Zoetermeer wandelt wethouder Jan Iedema virtueel met je mee en vertelt het verhaal van de geschiedenis en toekomst van Zoetermeer. Via een app op je telefoon volg je de route, een korte van 2 km of de uitgebreide versie van 11,3 km.

Je kunt zo een kijkje nemen op de plek waar het middeleeuwse kasteel Palenstein ooit stond. Of bekijk Molen De Hoop, zelfs als de deuren gesloten zijn. De korte route is in 1,5 uur te lopen en voert je vooral door het centrum van de stad. Start van de routes is bij de ingang van het Stadhuis-Forum, aan de Engelandlaan.

App downloaden

wandelroute qr codeOm de wandelroutes te volgen, kun je de app downloaden van Wintor: web.wintor.com/nl/app?view_tour=...
De app vertelt je waar je naartoe moet lopen en laat zien waar de interessante locaties zijn. Ben je op zo’n locatie aangekomen, dan scan je de plek met je telefoon en start een filmpje waarbij Iedema allerlei interessante informatie vertelt over deze plek. Zo leer je meer over bv John McCormick, de Amerikaanse held van Zoetermeer, bezoek je de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat of kijk je rond in de Zoetermeerse molen.
Je kunt van te voren (met wifi!) de video’s vast downloaden, zodat je tijdens de wandeling zelf niet veel data hoeft te gebruiken.
Tip: Geef niet te snel op als de scan van de locatie niet meteen tot het filmpje leidt, loop rond de locatie, ga eens dichterbij of verder weg tot het filmpje opstart.

wandelroute korte versie

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-