wijkrestaurant de goede buurDe wijkrestaurants van Palet Welzijn krijgen een bredere functie van eten, ontmoeten en ondersteunen van wijkbewoners. De Goede Buur is meer dan een wijkrestaurant, naast verse maaltijden wordt ook ontmoeting tussen wijkbewoners gestimuleerd.

In Zoetermeer zijn twee De Goede Buur wijkrestaurants, in de Leijens aan de Gondelkade 33 en in Meerzicht aan de Albrandswaard 1. Beide wijkrestaurants zijn gevestigd in een wooncomplex, maar zijn ook open voor andere inwoners uit de wijk.

De wijkrestaurants worden gefinancierd door de gemeente middels een jaarlijkse subsidie (€ 200.000,-), maar dit bedrag bleek de afgelopen jaren niet toereikend. Nu het wijkrestaurant duidelijk inzet op bezoekers uit de hele wijk en er meer activiteiten en evenementen georganiseerd worden, komen er meer bezoekers. In de eerste 4 maanden is het aantal maaltijden gestegen met 100 en zijn er steeds meer wijkbewoners aanwezig zijn bij activiteiten. Door de hogere bezoekersaantallen hoopt Palet Welzijn in de toekomst wel uit te komen bij een sluitende begroting.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-