muziekfestivalDe Vredesweek wordt zaterdag 28 september afgesloten met een Muziekfestival en Bazaar met gezamenlijke maaltijd. Bij het Apostolisch Genootschap aan de Stadhoudersring 782 komen diverse koren bijeen voor optredens, daarna is bij de Bazaar aan het Nicolaasplein de afsluitende maaltijd.

Kerkelijke koren vanuit heel Zoetermeer zullen optredens verzorgen, zoals de Regenboog cantorij en het koor van het Apostolisch Genootschap. Tussendoor zal stadsdichter Robert Roos een aantal gedichten met als thema ‘Vrede over Grenzen’ voordragen. De optredens worden afgesloten met een optreden van een kinderkoor.
Naast de optredens zijn er ook workshops origami en kaarsen maken, waaraan kinderen en volwassenen kunnen meedoen.
Locatie: Apostolisch Genootschap aan de Stadhoudersring 782
Zaterdag 28 september, inloop vanaf 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur, Pauze met verfrissing ca 15.00 uur, tweede deel 15.30-16.30 uur
Gratis entree

 

Bazaar en gezamenlijke maaltijd

Op zaterdag 28 september vanaf 15.00 uur is er een gezellige bazaar op het Nicolaasplein met kraampjes, drinken, eten en muziek. Bezoekers kunnen aanschuiven bij de Interculturele Vredesmaaltijd, die georganiseerd wordt door het ILOZ. Verschillende culturen zullen hier hapjes presenteren, zoals bijvoorbeeld Syrische lekkernijen.
Op de bazaar geven verschillende organisaties informatie aan bezoekers en zijn ook kraampjes met eten en drinken en leuke spulletjes.

Heel Zoetermeer kookt voor dit menu, gesponsord door Fonds 1818. Een culinair en cultureel, maar vooral ook verbindend menu: uit de keukens van Marokko, Suriname, Syrië, Ukraïne en Zoetermeer. Voor een speciale Vredesweekprijs van €5 krijgt u een drie-gangen-maaltijd. Een keuze-menu uit de verschillende keukens.
De maaltijd start om 18.00u, het terras van het Nicolaasplein is open vanaf 15.00u. Bij de start worden deelnemers en belangstellenden ‘opgetrommeld’. Om 15.00u zal het Djembé-duo Luuk en Laurent samen het de verhalen vertellen van de zoektocht naar en de verbinding over de grenzen: het verhaal van twee trommelaars.


Zaterdag 28 september van 15:00 tot 20:00
Nicolaasplein bij de Nicolaaskerk, Dorpsstraat Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-