waterpolo clinicDe Zoetermeerse waterpolojeugd van SG WZC had zondag wel een heel bijzondere training. Waterpolotopper en oud-international Mieke van der Sloot was speciaal naar De Veur gekomen om ruim 20 enthousiaste aspiranten van de C en D een clinic te geven. De voormalig Nederlands team speelster heeft een CV waar deze jeugdige spelers van dromen; Zo’n 150 interlands, 4 landstitels, 4 keer bekerwinnaar, 4 keer topscoorder van de Eredivisie en 2 keer speelster van het jaar.

De clinic, die zo'n twee uur duurde, had als thema Aanvallen en stond vooral in het teken van het afmaken van een aanval onder druk van een verdediger. Tijdens de vele fysieke duels wees Mieke de jeugd op het belang van de kracht van de benen. “Gebruik je benen! Trek je benen onder je! Maak een schoolbeenslag!”, waren aanwijzingen die de tieners regelmatig te horen kregen.

Leerzame middag

Tijdens de gevarieerde training lag de oud-international tussen de jeugd in het water om ze te wijzen op datgene wat belangrijk is om een goede en complete waterpolospeler te worden. Het was een leuke, maar vooral leerzame middag. Al deze jeugdspelers nemen de ervaring van deze clinic mooi met zich mee. Mieke sloot af met de adviezen: “Maak elkaar beter op de trainingen. Ga juist duels met elkaar aan en niet uit de weg en groei zo samen naar een hoger niveau”.

Waterpolo instuif

Wil jij ook een keer een waterpolotraining bij SG WZC volgen? Dat kan! Op zondag 10 april van 13:00 uur tot 14:00 uur is er een waterpolo instuif. Jongens en meisjes van 9 t/m 13 jaar kunnen meedoen. Je hoeft je niet op te geven. Kom naar De Veur in Zoetermeer en ervaar zelf hoe leuk waterpolo is!

 

Foto: Olaf Otten

 

-advertenties-

-goede doel-