IMG 4736Tennisvereniging ALTV Zoetermeer heeft afgelopen zaterdag de eerste padelbaan van Zoetermeer laten openen. En wat voor opening! Met een heuse locomotief reden machinist Henk van Beest en conductrice Mariëtte van Leeuwen door een scherm op volle vaart af naar Halte Padel ALTV.

De opening werd gedaan door de wethouder van Economische Zaken, Sportzaken en Jeugd van Zoetermeer en mevrouw Mariëtte van Leeuwen samen met de sponsor Henk van Beest van Gerechtsdeurwaarderskantoor Van Beest, Knol & Vermeulen .

Openingslint doorknippen

Na het doorknippen van het openingslint speelden beiden een enerverend partijtje Padel. Vervolgens werden er diverse activiteiten georganiseerd zodat de vele aanwezigen kennis konden maken met deze uitdagende sport. In de komende weken worden er workshops, clinics, trainingen en demonstraties georganiseerd door Padel Service Nederland. De opening van de baan is een unieke kans om deze opkomende sport op de kaart te zetten in Zoetermeer.

Wat is padel?

Maar wat is padel nou eigenlijk? Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Deze glazen wanden zijn een onderdeel van het spel. De techniek is eenvoudiger dan tennis en daardoor makkelijk te leren. Padel is komen overwaaien uit Spanje waar het inmiddels al de tweede grootste sport is. Op dit moment telt Nederland 40 padelbanen en kan er op ongeveer 20 locaties padel gespeeld worden. De verwachting is dat padel ook een grote opmars gaat maken in Nederland en elders in Europa.

Kennismaken met padel?

Wil jij ook kennismaken met padel? Dan kan dit! Iedereen die geïnteresseerd is in deze mooie sport is meer dan welkom bij ALTV. De tennisbanen van ALTV liggen in het Vernède Sportpark, Dr. J.W. Paltelaan 111. Reservering kan geschieden door te bellen naar het speciale reserveringsnummer 06-22 13 74 33. (Tot en met zondag 10 juli gratis).

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-