lok-snowworld5GroenLinks Zoetermeer blijft zich hard maken voor verplaatsing van Snowworld naar de andere kant van de stad. De fractie blijft van mening dat een mega-complex niet past in een kwetsbaar natuurgebied als het Buytenpark. Maandagavond 16 december besloot  de gemeenteraad met een grote meerderheid om Snowworld toe te staan om uit te breiden op de bestaande plek. Alleen de twee raadsleden van GroenLinks en twee leden van de PvdA stemden tegen het plan.

De fractie van GroenLinks diende daarnaast een ‘motie van treurnis’ in omdat ze van mening is dat het college de besluitvorming rondom Snowworld er doorheen wil drukken zonder zorgvuldig om te gaan met de mening van insprekers, omwonenden en natuurliefhebbers. Ook was de fractie ontstemd over hoe werd omgegaan met het idee om Snowworld uit het Buytenpark te verplaatsen. Het college noemde dat er een bedrag van 100 miljoen nodig is om de verplaatsing te betalen en dat GroenLinks wil dat de gemeente dit bedrag betaalt. Uiteraard is dit onjuist. GroenLinks pleit voor creatieve oplossingen en bijvoorbeeld co-financiering door andere partijen. "Natuurlijk kost het veel geld," aldus Jakobien Groeneveld (fractievoorzitter). "Maar het levert nog meer geld op als je nu eens echt gaat nadenken over de leisure in deze stad. Wij zijn niet tegen Snowworld, maar hebben een visie op hoe we met onze leisure-attracties om kunnen gaan zodat ze elkaar versterken. Daarnaast zijn wij een natuurpartij en gaan wij keihard voor natuur in het Buytenpark."

Natuurcompensatie

GroenLinks is altijd tegen de aanwezigheid van Snowworld in het Buytenpark geweest. De uitbreiding waarover gisteren is besloten, gaat ook weer ten koste van het natuurgebied: er zal natuur verloren gaan. GroenLinks zal nauwkeurig in de gaten houden of deze natuur voldoende gecompenseerd wordt. Groeneveld: “Een paar boompjes planten is niet genoeg. Ook verwachten wij dat Snowworld zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en het energieverbruik door Snowworld geheel gaat compenseren door duurzame energieopwekking. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak en energie inkopen bij een groen energiebedrijf, zoals Green Choice.”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-