De uitgebrachte stemmen voor de gemeenteraad zijn geteld. Nadat duidelijk is geworden hoeveel stemmen iedere partij heeft gekregen wordt er gekeken naar het aantal stemmen per kandidaat. Heeft een kandidaat meer dan 25% van de kiesdeler aan stemmen gehaald dan is deze met voorkeurstemmen gekozen en mag deze persoon zitting nemen in de raad. Bij de SP is Vera Verschoor met voorkeursstemmen gekozen.

20140306-11548Zij heeft lijsttrekker Daniël Westhoek laten weten zeer vereerd te zijn met de voorkeursstemmen die zij heeft gekregen, maar zij ziet af van haar zetel. Verschoor heeft altijd aangegeven dat zij de gemeenteraad in zal gaan wanneer de SP fractie 6 zetels of meer zou halen. Dan zou zij in een grotere factie kunnen gaan groeien in het raadswerk. Hierover is Verschoor altijd eerlijk geweest. Daarnaast is Verschoor van mening dat de kandidatenlijst van de SP op een goede en democratische wijze tot stand is gekomen en door de leden van de SP afdeling Zoetermeer is vastgesteld. Zij vindt het niet meer dan logisch dat die volgorde dan ook gehandhaafd blijft.

Dit betekent dat de vierde kandidaat op de kandidatenlijst van de SP, Fred van Elleswijk, samen met Daniël Westhoek, Lennart Feijen en Iván Beij Martin de komende vier jaar de raadsfractie van de SP zal vormen.

Daniël Westhoek: “Vanaf het eerste begin dat we met de kandidatenlijst aan de slag gingen zijn wij op zoek gegaan naar vrouwen die graag de SP in de raad willen vertegenwoordigen. Dit bleek moeilijker dan verwacht. Verschoor wilde op zich wel, maar is van het begin duidelijk geweest richting de selectiecommissie, de leden van de afdeling en de mensen die zij op straat heeft gesproken. Ik ga de raad in als de SP 6 of meer zetels behaald. Nu de SP maar 4 zetels heeft behaald wil Verschoor dat de lijst, zoals die door de leden van de afdeling is vastgesteld, gehandhaafd blijft. Daarom heeft zij mij laten weten af te zien van haar voorkeursstem en geeft zij haar zetel aan de nummer vier op de lijst, Fred van Elleswijk.”

-advertenties-

-goede doel-