e-scooterEén van de nieuwe gemeenteraadsleden van de Lijst Hilbrand Nawijn, Juliette Meurs-Troch, test deze week de e-scooter uit in het kader van de Scootafette. “Toen ik te horen kreeg dat je je daarvoor kon aanmelden, heb ik geen moment getwijfeld” aldus Juliette. “Ik ben al zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord bezig met mijn eigen onderneming (Juliette Coaching & Counseling) door ieder jaar vrijwillig een studentenbedrijf te coachen in het ondernemerschap en als ik een bijdrage kan leveren aan het minder vervuilen van het milieu dan sta ik daar zeker voor open. Ook als nieuw gemeenteraadslid ben ik erg geïnteresseerd in alles wat er eigenlijk mogelijk is op allerlei gebieden. In hoeverre de e-scooter ook duurzaam is geproduceerd, dat weet ik niet; dat is nog even een stap te ver, maar als de e-scooter me bevalt zal ik me daar ook in verdiepen. Vooralsnog zie ik het als een geweldige kans om me op een milieuvriendelijke wijze te verplaatsen binnen én buiten de stad. Ik hoop dat het weer ook mee wil werken. Eén voordeel heb ik al wel, ik moet maandag en dinsdag naar de Haagse Hogeschool in Den Haag en met de nucleaire top hoop ik met de e-scooter de files te omzeilen!”

Dit is het 2e jaar dat de Scootafette wordt georganiseerd. Vorig jaar is voor het eerst de Scootafette georganiseerd in samenwerking met de Rabobank, met als doel het onder de aandacht brengen van de voordelen en mogelijkheden van een e-scooter. De Scootafette was een groot succes en in totaal hebben 7 directeuren van vooraanstaande Haagse organisaties kennis gemaakt met de e-scooter en hun ervaringen gedeeld. Dit jaar wordt samengewerkt met VNO-NCW West.

De Scootafette duurt 8 weken en zal tegelijkertijd in de vijf gebieden van Beter Benutten Haaglanden plaatsvinden. Het is de bedoeling dat elke werkgever een week lang de e-scooter uitprobeert en daarna weer doorgeeft aan de volgende werkgever.

 

 Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-