De Natuurtuin in Zoetermeer krijgt tijdens de Natuurwerkdag aanstaande zaterdag een onderhoudsbeurt. Tijdens deze dag werken duizenden vrijwilligers in het hele land aan het onderhoud van het landschap. Zoetermeerse vrijwilligers kunnen aan de slag in de Natuurtuin.

De Natuurtuin ligt in het Westerpark, is ongeveer twee hectare groot en werd in de winter van 1978 aangelegd. De tuin stelt bewoners in de gelegenheid planten en dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. In de tuin zijn verschillende landschapjes aangelegd die vroeger in en om Zoetermeer voorkwamen zoals een polder, een griend, akkertjes en een sawa.

fb 320x165 optie2.6f050f

Onderhoudsbeurt

De Natuurtuin krijgt dit najaar een flinke onderhoudsbeurt. Dit is noodzakelijk om de tuin zijn oorspronkelijke aantrekkelijkheid weer terug te geven. Gemeente en Vrienden van Natuurtuin Zoetermeer werken samen aan het onderhoud van waterlopen, paden en begroeiing.

Schilderen

De werkzaamheden tijdens de Natuurwerkdag sluiten hierop aan. Ze variƫren van schilderen van het bruggetje en groenonderhoud tot onderhoud van paden. Kinderen vanaf 8 jaar zijn onder begeleiding meer dan welkom. Voor hen staan eigen activiteiten op het programma, maar ze kunnen ook meewerken. In het voorjaar deden in de natuurtuin bijna 35 mensen mee aan de NLDoeDag. De organisatoren hopen dat dit aantal deze keer overschreden wordt.

Opgeven

Liefhebbers die de natuur met hand, hoofd en hart willen beleven kunnen zich aanmelden op www.natuurwerkdag.nl . Deelname in groepsverband is ook mogelijk. Neem daarvoor contact op met Ep Booneman, 079-3200257.

PB070965

-advertenties-

-goede doel-