svo 16 1 16

Afgelopen zaterdag herstartte de competitie weer na een lange winterstop voor SVO (4de klasse A). De Zoetermeerders moesten het thuis opnemen tegen Leidse boys uit Leiden. Al vanaf de aftrap nam SVO de wedstrijd serieus en speelde goed en verzorgd voetbal. Dat gold overigens ook voor Leidse Boys waardoor het een aantrekkelijk potje voetbal werd.

Goal afgekeurd

Meteen na de aftrap speelde SVO een mooie counter uit en scoorde (min.5). Maar helaas was de scheidsrechter nog niet helemaal wakker en keurde de goal onterecht af. SVO liet zich vervolgens niet kennen en combineerde erop los. Na een half uur spelen, waarbij beiden ploegen legio kansen hadden gehad waren het de Leidse Boys die als eerste scoorde uit een goed uitgespeelde aanval. SVO reageerde tien minuten later (na de zoveelste gemiste kans) met mooi opgezette aanval dat keurig werd afgerond door Rick Prins (min 40).

Tweede helft

De tweede helft leverde hetzelfde beeld op als de eerste. Beide ploegen gingen voor de volle winst met vele kansen over en weer. Na een kwartier in de tweede helft was het aanvoerder Jasper van Vlieger die een goed gespeelde counter netjes afmaakte (2-1). Lang kon SVO niet genieten van de voorsprong want 5 minuten later maakte Leidse Boys ook een doelpunt. Beide ploegen wilde de drie punten wat resulteerde in een mooie slotfase van de wedstrijd. SVO had de kans in de allerlaatste minuut de volle winst te pakken. Een niet te missen kans voor doel werd alsnog gemist waardoor de eindstand op 2-2 bleef steken.

Verslag: Rewin Hoeblal.