20160125 NJJK gangersAls de voortekenen niet bedriegen is de kans groot dat de zwemmers van WVZ uit Zoetermeer het komend weekend bij de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen met flink wat eremetaal huiswaarts keren. Bij het toernooi dat de komende 4 dagen in het Amsterdamse Sloterparkbad plaatsvindt, komt de top van het Nederlandse junioren en jeugdzwemmen aan de start op alle disciplines van het wedstrijdzwemmen. WVZ treedt aan met een team van 25 zwemmers, in leeftijd variƫrend van 13 tot 18 jaar. Bijna zekere medaillekansen liggen er bij de meisjes op de schoolslag, met als belangrijkste kanshebbers Tes Schouten, Rosey Metz en Sophie de Jonge. Daarnaast zijn op de vrije slag de kansen groot voor Jasmijn Boon en Inge Vieveen. Vlinderslagspecialist Chefanja Nunes zal waarschijnlijk hoge ogen gooien op de 100m en 200m vlinderslag. Alleskunner Claire Verkijk zal naast de op haar lijf geschreven 200m wisselslag mogelijk ook op andere disciplines kans maken op eremetaal. Dat laatste geldt zeker ook voor de 1 jaar jongere Sophie de Jonge die op eerdere kampioenschappen het meeste goud mee naar huis mocht nemen.
Ook bij de jongens zijn er podiumplaatsen in zicht. Op de 1500m vrije slag zijn het Thomas Jansen en Bernard Rivard die de ranglijst aanvoeren. Eerstgenoemde staat ook hoog op de 200m rugslag en 400 wisselslag en heeft daarmee nog extra ijzers in het vuur. Sterke outsider bij de jongens zijn Anne Schuurmans en Adriaan Provo Kluit op de rugslag en vrije slag nummers.

Estafettes
Naast de individuele nummers zal WVZ ook een aantal sterke estafetteteams op de been brengen. De 4x100m wisselslag estafette meisjes jeugd staat ingeschreven met een tijd die sneller is dan het Nederlands Record, dus dat zal op de afsluitende zondag zeker het doel zijn van het team bestaande uit Jasmijn Boon, Tes Schouten, Chefanja Nunes en Inge Vieveen. Ook op de 4x 100m vrije slag zijn er zowel bij de meisjes jeugd als de jongens junioren kansen voor het erepodium.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

www.cgvzoetermeer.nl

http://sportschooldagraca.nl/

http://e-rolstoelhockey.doing.nl/,  http://doing.nl/

http://www.fczoetermeer.nl/

http://propatria.nl/

http://www.schermschool-kardolus.nl/

http://www.svphoenix.nl/

http://www.svdso.nl

http://www.svdwo.nl/

http://www.sg-wzc.nl/

http://www.taverzo.nl/

http://www.tenniscentrummeerzicht.nl/

www.tomonokai.nl

http://www.yvz.nl/

http://www.wvz.nl/

http://www.zoetermeerpanters.nl/

 www.zovoc.nl 

 

-advertenties-

-goede doel-