568A2644 Björn Blom van DSO grijpt in

Het was de afgelopen week flink puzzelen voor trainer Faizel Soekhai van DSO om een evenwichtig team op de been te krijgen voor de uitwedstrijd tegen VDL in Maassluis. Geplaagd door schorsingen en blessures moest Soekhai zo’n beetje zijn gehele centrale as aanpassen. Vincent Visser en Jay Weber zaten vanwege schorsingen langs de kant en Chris Tolman moest deze week vanwege een knieblessure afhaken. Jeroen Heijdt en Camiel de Wit keerden na blessureleed beide weer terug op het veld.

Kaartenfestival
De wedstrijd in oktober 2015 eindigde in een kaartenfestival (achtmaal geel en twee keer rood), dus was DSO vooraf gewaarschuwd om het niet opnieuw zo ver te laten komen. Toen was het VDL, dat uiteindelijk met de volle winst terugkeerde naar Maassluis. DSO opende deze wedstrijd goed, waardoor al na twee minuten een goede kans ontstond voor Mike Montanus. Kennelijk verrast door die snelle mogelijkheid wist hij deze niet te benutten. Pas in de slotminuut van de eerste helft zag diezelfde Mike Montanus kans de 0-1 aan te tekenen, nadat hij door Rafik El Ousrouti in scoringspositie was gebracht.

Beide ploegen wisten er in de tweede helft niet echt een boeiende wedstrijd van te maken. In de 52e minuut maakte Rafik El Ousrouti zich los van zijn tegenspeler, brak door de VDL-defensie en verschalkte de doelman met een lob: 0-2. DSO verzuimde om de stand verder op te voeren. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren voor VDL, dat in die laatste fase tweemaal wist te scoren. Persoonlijke fouten aan Zoetermeerse kant waren de oorzaak van treffers van Dennis van Rijn van VDL in de 80e en 85e minuut. Persoonlijke fouten en weinig creativiteit zorgden ervoor dat het voor het publiek een saaie wedstrijd was om naar te kijken.
Beide ploegen kregen in de laatste fase zelfs nog de mogelijkheid om de volle winst te pakken. De grootste was voor DSO, maar Rafik El Ousrouti schoot na een goede actie voorlangs.

Tekst en foto: Eric de Wit