De jongens van de Zoetermeerse zwemvereniging WVZ behaalden afgelopen zondag een zilveren medaille tijdens het Nederlandse Estafette Kampioenschap. De senioren damesploeg legde beslag op een derde plaats en kreeg het brons omgehangen.

Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven vormde zondag 25 september het zonnige decor voor het Nederlandse Estafette Kampioenschap 2016. Deze sportieve en gezellige wedstrijd is het eerste kampioenschap na het zomerreces. WVZ wedstrijdzwemmen verscheen met maar liefst zes teams aan de start.

Zilveren medaille jongens junioren 4

In het ochtendprogramma verscheen WVZ met vier teams op de startblokken. De jongens junioren 4 (geboortejaar 2001 en later) maakten de hooggespannen verwachting meer dan waar. Op alle afstanden finishten zij in de top 4 waarmee zij hun zilveren visitekaartje afgaven. Tygo van Hassel, Thomas Jansen, Adriaan Provo Kluit, Bjarne van Straaten en Max Visser mochten dan ook op het erepodium plaatsnemen.

2016.WVZ.NEK.2016.jongens zilver

 

Bronzen medaille

In het middag was het de beurt aan de dames en heren senioren zwemmers. Na een zeer spannende zwemmiddag mocht de damesploeg van WVZ een bronzen medaille in ontvangst nemen. De dames Nicole Bennis, Jasmijn Boon, Isobel Bowring, Esmee van Geest, Christy Geurts, Lauren van IJll, Rosey Metz, Chefanja Nunes, Valerie van Roon, Tes Schouten, Claire Verkijk en Inge Vieveen zorgden voor dit prachtige zwemresultaat.

2016.WVZ.NEK.2016.meisjes brons

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-