IMG 8503De tweede ronde van de Europacup is voor Taverzo teleurstellend verlopen: na drie onderlinge wedstrijden in de nieuwe sporthal in Driemanspolder met een Roemeense, een Russische en een Italiaanse tegenstander eindigden de Zoetermeerse spelers op de derde plaats, terwijl nummer een en twee door mogen naar de volgende ronde.

Teammanager Ruud van Graafeiland van het eerste team van Taverzo heeft wel een verklaring voor de uitschakeling van de Zoetermeerse club. “Onze sterkste speler, de Zuid-Koreaan Park Chan-Hyeok, mocht niet (voor ons op tijd) naar Nederland in verband met verplichtingen voor de Zuid-Koreaanse tafeltennisbond”, aldus Van Graafeiland.

Taverzo, dat de afgelopen vier jaar steeds Nederlands kampioen was, moet nu volgend jaar een nieuwe poging doen om verder te komen in de Europacup. In 2015 sneuvelden de Zoetermeerders ook in de tweede ronde, in 2014 behaalden ze de kwartfinale (dat is de vijfde ronde).

IMG 8589 IMG 8372

Zaterdag twee keer winst

Op zaterdag wisten Roel Bogie en Martin Khatchanov tot twee keer toe een overwinning uit het vuur te slepen, waardoor alles afhing van de wedstrijden op zondag. Borna Kovac opende de wedstrijd en zette het team op voorsprong, waarna drie partijen op rij nipt verloren gingen. Door de 3-1 nederlaag, kwam het team uit Zoetermeer op een gedeelde eerste plaats met Rusland en Italië, waarbij het 1 punt te kort kwam op de beide andere koplopers.

Na afloop overheerste dan ook de teleurstelling. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Een gedeelde eerste plaats was op voorhand misschien prachtig geweest, maar de teleurstelling over het ‘net niet’ verdrong al snel alle trots. Martin Khatchanov en Roel Bogie haalden niet hetzelfde niveau als op de eerste wedstrijddag. Aangezien Borna Kovac de eerste dag in mindere doen was kwam het team uiteindelijk 1 overwinning te kort.”

Tekst: Frans Rijkaart, Taverzo

Foto: Patrick van Loon

-advertenties-

-goede doel-