sprinter mandelabrugDe RandstadRail vertrekt nu in 95% van de gevallen op tijd. In 2014 was dit iets meer dan 75%. De druk van de gemeente op de HTM heeft zo haar vruchten afgeworpen. De HTM heeft een pakket aan maatregelen uitgevoerd om dit te bereiken.

In 2014 was er veel kritiek op de RandstadRail vanuit de Zoetermeerders en vanuit de gemeenteraad. Vooral het feit dat er vaak te laat werd vertrokken of ritten uitvielen bracht veel ergernis. Men sprak in die tijd over 'RampenRail' in plaats van RandstadRail. De druk vanuit de gemeente naar de HTM toe werd opgevoerd om zo een hogere punctualiteit te krijgen. De HTM heeft hierop een pakket aan maatregelen ingezet om de betrouwbaarheid te vergroten. Dit heeft nu geleid tot dit resultaat.

Wethouder Marc Rosier van verkeer is blij met deze ontwikkeling en zegt hierover: "Zowel de betrouwbaarheid als de tevredenheid over de RandstadRail is gestegen. Ik vind dat belangrijk omdat dat inwoners van Zoetermeer moeten kunnen vertrouwen op de Randstadrail". Voor Marc is het echter nog niet voorbij. Hij blijft de ontwikkelingen volgen en zal er op toe zien dat de HTM ook in 2017 verdere verbeteringen door zal voeren.

 

 

-advertenties-

-goede doel-