Groepsfoto judoclinic Anicka van EmdenOlympisch topjudoka Anicka van Emden was 12 februari te gast bij Budoschool Kai Sei. Van Emden veroverde afgelopen zomer Olympisch brons in Rio de Janeiro. Ze verzorgde een leuke en leerzame clinic aan dertig enthousiaste Kai Sei’ers.

Deze clinic was gewonnen door Budoschool Kai Sei met de clubactie van de Judo Bond Nederland.
Maar liefst 30 deelnemers konden meedoen en binnen no-time waren alle plaatsen opgevuld. Uiteraard waren alle judoka aanwezig, maar ook sporters van andere disciplines lieten deze kans niet onbenut. Na de warming-up was het dan tijd voor het technische werk. Anicka legde haarfijn uit hoe je bij een wedstrijd je tegenstander met je arm uit balans kunt brengen.Een en ander bleek nog niet zo makkelijk. Daarna is stapsgewijs de “o uchi gari” behandeld.

Om alle energie die de deelnemers nog overhadden op te maken, werd er geëindigd met grondgevechten. De 1,5 uur bleek te zijn omgevlogen. Na het afgroeten werd Anicka hartelijk bedankt voor deze leerzame clinic en daarna was het natuurlijk tijd om met de bronzen kampioen en medaille op de foto te gaan!

-advertenties-

-goede doel-