DSO svc 1Dylan Ligeon (rechts) verwikkeld in een pittig duel met Patrick Bos van SVC’08

 


In een gelijk opgaande strijd zat de spanning aan het slot van de wedstrijd van DSO tegen SVC’ 08. De Wassenaarders, die het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding gingen, moesten uiteindelijk genoegen nemen met één punt.

Lichtpuntje voor de ploeg van trainer Faizel Soekhai was de rentree van Mike Montanus. Montanus speelde zijn laatste wedstrijd in december 2016. In de wedstrijd tegen DoCoS liep hij voor de tweede keer een gescheurde kruisband op.

DSO svc 2Na het verlies tegen de koploper vorig weekend ontving DSO zaterdag opnieuw een tegenstander uit de top vier, SVC’08, onder leiding van trainer Corné van Doorn. De ploeg uit Wassenaar degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse en wil zo spoedig mogelijk weer terug naar dat niveau. DSO daarentegen sprak aan het begin van het seizoen eveneens aspiraties uit om voor de prijzen te gaan, maar maakt een zeer teleurstellend seizoen door tot nu toe en bezet momenteel een tiende plaats op de ranglijst. Trainer Faizel Soekhai en zijn mannen moesten er dit weekend alles aan doen om niet verder weg te zakken, waardoor de promotie/degradatieplaatsen in zicht zouden komen. Vier punten was het onderlinge verschil vóór de wedstrijd. Voor de thuisploeg is momenteel elke tegenstander uit de poule een zware wedstrijd. Even dreigde het weer mis te gaan voor DSO nadat de ploeg na een half uur spelen door een ongelukkig eigen doelpunt op achterstand kwam. In het eerste kwartier zag het publiek een voorzichtig spelend DSO. SVC’08 daarentegen zette vanaf het eerste moment druk op de Zoetermeerse verdediging en hierdoor kregen de gasten binnen tien minuten al twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een schot van Jerry Plat mistte doel en kort hierna kwam Michael de Niet gevaarlijk vanaf de rechterkant door en speelde de hard vanaf de achterlijn voor het doel, maar er was niemand om af te ronden. De eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg was voor Koen Smits, maar ook zijn poging trof geen doel. Na een klein half uur spelen kreeg Vincent Visser een voorgegeven bal ongelukkig op zijn hoofd en liet zijn eigen doelman kansloos: 0-1.

Kort na het begin van het tweede bedrijf kreeg SVC’08-speler Thomas Hughes kans om zijn ploeg op een grotere voorsprong te zetten toen hij alleen voor DSO-goalie Rodger Takken kwam te staan. Hughes miste de scherpte mede door het goed uitkomen van doelman Takken die zijn doel hiermee verkleinde. Met nog een half uur op de klok kwam Jeremy Burke door een misverstand op het Wassenaarse middenveld plots vrij te staan en kon hij doorlopen richting het SVC’08-doel. Het was de mogelijkheid om zijn ploeg langszij te brengen, maar zijn schot ging rakelings voorlangs. Het was kennelijk wel een signaal binnen de Zoetermeerse gelederen om de druk op het doel van SVC’08 op te voeren. Evenals de laatste paar wedstrijden die DSO speelde, werd het in de slotfase pas echt gevaarlijk. Met nog twintig minuten te spelen maakte DSO-speler Mike Montanus zijn rentree. Na een lange revalidatie die volgde op een operatie aan zijn knie werd hij door de medische staf fit genoeg bevonden om weer binnen de lijnen actief te zijn. Zoals eerder beschreven zat het venijn ook nu weer in de staart. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal werd Mitchel Abdoel hoog in het doelgebied aangespeeld door Warrel Spindari. Abdoel kopte de bal hierop tegen de touwen en liet SVC’08-doelman Joey Vos kansloos: 1-1. Montanus probeerde in de slotseconden nog een strafschop te forceren, maar de uitstekend leidende arbiter Van Lingen doorzag dit en floot kort hierna voor het eindsignaal.

 

Tekst en foto's: Eric de Wit

Foto 2 (links): DSO speler Jeremy Burke op snelheid langs Patrick Bos van SVC’ 08

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-