2013 03 08 Vrouwendag Lies 134Het landelijke thema voor de viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2019 is Heldinnen. De Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer roept Heldinnen van Zoetermeer op om hun verhaal te delen met andere vrouwen van Zoetermeer.

 

Heldinnen, wie kent ze niet, bekende, minder bekende, zichtbaar, onzichtbaar, beroemd, populair, enz. Heldinnen die zijn opgekomen voor de rechten van de vrouw en veel hebben betekend voor de vrouw. Denk aan Aletta Jacobs van weleer en nu de Me Too beweging, die internationaal heel wat teweeg heeft gebracht. Maar er zijn veel meer heldendaden. Zoetermeer heeft ook haar Heldinnen. Vrouwen van Zoetermeer die een heldendaad hebben verricht voor vrouwen van Zoetermeer.
Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer zal op 8 maart 2019 onze heldinnen herdenken, eren, feliciteren, aanmoedigen en een stem geven. Dit gebeurt via het aanbieden van workshops en informatie. De stichting roept Heldinnen van Zoetermeer op om hun verhaal, ervaring op papier te zetten zodat deze kan worden gedeeld met andere vrouwen van Zoetermeer. Ben jij zo’n vrouw die aandacht heeft en geeft aan vrouwen die het nodig hebben? Ben jij zo een Heldin?


Heldinnen cijferen zichzelf vaak weg en zijn misschien te bescheiden om zichzelf op te geven, daarom vraagt de stichting om vrouwen die je kent te nomineren als Heldin. Onder de inzenders wordt het boek 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis verloot, waaruit men inspiratie kan opdoen. Een aantal inzenders worden uitgenodigd om in de workshop ‘Heldinnen Van Zoetermeer’ hun verhaal te doen. Verder is het de bedoeling dat met de toestemming van de inzender het verhaal op de website of in de krant wordt geplaatst. Stuur je Heldinnen verhaal over vrouwen van Zoetermeer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De viering is op vrijdag 8 maart 2019 in Het Stedelijk College Van Doornenplantsoen 1, 2722 ZA.

-advertenties-

-goede doel-