20181121 1593

Twee statushouders met diploma, wethouder van Driel en jobcoach Marianne Klop

Zeven statushouders ontvingen woensdag 21 november het Certificaat Logistiek medewerker van evofenedex in Zoetermeer. Zij hebben een op maat gemaakte basisopleiding Logistiek medewerker gevolgd en kunnen nu aan de slag in een vaste baan.

Ondernemersvereniging evofenedex verzorgde de opleiding voor Logistiek medewerker, in samenwerking met Toolstation en het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal. De cursisten werden tijdens het traject begeleid door jobcoach Marianne Klop. Marianne: “We moesten eerst vertrouwen opbouwen en de cultuurverschillen overbruggen. De statushouders moesten wennen aan de Nederlandse bedrijfscultuur, maar werden steeds enthousiaster!”

Evofenedex-docent Paul Hogenes: “Mijn rol is deelnemers mee te nemen in de wereld van de logistiek en de theorie om te zetten in praktijkvoorbeelden. Bij evofenedex hebben we een geweldig opleidingsmagazijn waar ik alles kan aanwijzen en laten zien. In het begin hebben wel wat moeite gehad met de taal, vooral technische woorden hadden ze natuurlijk niet op de inburgeringscursus gehad! Ook woorden als pro-actief blijken niet zomaar vertaalbaar te zijn naar bijvoorbeeld het arabisch, maar met google translate kom je een heel eind!”

De cursisten hebben een goede indruk achter gelaten en hebben, na een succesvolle proefperiode van een maand, inmiddels allemaal een vaste baan aangeboden gekregen. Wethouder Margreet van Driel overhandigde de cursisten hun certificaat en feliciteerde hen met hun baan.

-advertenties-

-goede doel-