WhatsApp Image 2018 11 29 at 12.04.33 2

Na een lange voorbereiding kunnen initiatiefnemers Rakesh Jagai en H. Bashir eindelijk naar buiten treden met hun grootse plannen voor het Van Tuyllpark. Medio april hopen de twee hun Water Dreams Village te openen, op de locatie van het vroegere Dutch Water Dreams. Het wordt een familie attractie met spelen, games en horeca.

Jagai en Bashir zijn al sinds 2016 bezig met het realiseren van hun dromen, die nu heel dichtbij komen. Rakesh Jagai: “We zijn ook heel blij dat de raad nu besloten heeft dat het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark komt, we kunnen elkaar versterken in het weer upgraden van het hele park!”

 

Ballorig Speelparadijs

Toen deze zomer een akkoord werd bereikt, kon begonnen worden met de verbouwing. In het oude Dutch Water Dreams is inmiddels al veel gebeurd. De afgekeurde flowrider banen, waar je indoor kon surfen, zijn weggehaald en de binnenhal wordt geheel gerenoveerd. Hier verschijnt in de komende maanden een gloednieuw Ballorig Speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met 3.000 m2 klimplezier en ballenbak wordt dit een van de grootste vestigingen van Ballorig in Nederland.

 

VR Games en horeca

Oudere jeugd, en natuurlijk volwassen liefhebbers, kunnen terecht op de bovenverdieping van het complex, waar horeca gecombineerd wordt met VR games en bekende spellen zoals tafelvoetbal en een pooltafel. Jagai: “Dit is echt een heel vernieuwend concept waar we hoge verwachtingen van hebben. De doelgroep is hier 16+ en je kunt met je vrienden een box of living room huren om samen te gamen en wat te eten. Natuurlijk is het ook geschikt voor bedrijven om een keer een evenement of bedrijfsuitje te organiseren”.

 

WhatsApp Image 2018 11 29 at 12.04.08  WhatsApp Image 2018 11 29 at 12.04.32 

Dutch waterdreams

Recreatiewoningen

Fase 2 laat nog even op zich wachten, maar is niet minder spectaculair: in het buitengedeelte van het complex worden recreatiewoningen neergezet. De wildwaterbaan blijft, maar wordt omgetoverd tot een rustige rivier. Jagai: “We onderzoeken nog of we hier recreatie kunnen aanbieden, maar in elk geval geeft het water een heerlijk natuurlijke omgeving, en dat midden in de stad!” Op het eiland in het midden van de rivier komt een beach house, voor muziek of evenementen.

 

Vergunningen en van start

Bij het vergunningentraject dat nu van start gaat, voelt Jagai zich gesteund door de gemeente. “De gemeente is heel positief over onze plannen en werkt echt mee om het allemaal mogelijk te maken. Onze doelgroep is veel breder dan het ooit was bij DWD, wij worden een uitje voor de hele familie. Het Van Tuyllpark maakt de komende jaren echt een grote boost door, waarbij we elkaar allemaal versterken. Evenementbezoekers van het Silverdome kunnen dan bij ons overnachten, of lekker wat eten en gamen. Ook het zwembad en later de Wellness in het Keerpunt zullen ervoor zorgen dat het Van Tuyllpark weer een levendig gebied wordt”.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-