20240507 44682We spreken Ingeborg ter Laak, de Zoetermeerse wethouder die gekozen is in het Europees Parlement, aan de telefoon. Ze is op weg naar Brussel, want daar is een hoop te regelen sinds zij afgelopen woensdag hoorde dat ze officieel gekozen is. Wat is haar eerste reactie?

Ter Laak: “Mijn partij het CDA behaalde 3 zetels en ik stond op plek 2. Maar toch kon ik er niet helemaal vanuit gaan dat de keus ook echt op mij was gevallen, eerst moesten alle voorkeurstemmen geteld worden. Pas nu begint het echt door te dringen dat dit echt is, dit is geweldig, een droom die uitkomt! Ik wil me met heel veel liefde inzetten voor Europa.”

Het was meteen groot feest in Zoetermeer bij haar gezin. “Zij weten hoe hard ik ervoor heb gewerkt en waren superblij. Ik blijf ook in Zoetermeer wonen en zal heen en weer reizen naar Brussel voor het werk.”

Veel steun uit Zoetermeer

Ingeborg ter Laak kreeg van CDA stemmers in Zoetermeer vaak de voorkeur boven de lijsttrekker. “Dit is heel mooi, het voelt echt als steun van de stad.” Door haar vertrek naar Brussel moet het Zoetermeerse college wel op zoek naar een andere wethouder.
Het CDA heeft fractievoorzitter Veronique Frinking voorgedragen als nieuwe wethouder, ter vervanging van Ter Laak. Frinking is al jaren raadslid, heeft veel bestuurlijke ervaring en kent de stad goed. “Achter de schermen is alles goed doorgesproken en zij heeft ook veel kennis van de dossiers”, zo vertelt Ingeborg die het stokje voor het wethouderschap met veel vertrouwen doorgeeft aan Veronique Frinking.

Afscheid en nieuwe installatie

Ter Laak: “Ik ga afscheid nemen als wethouder en inwerken in Brussel. Ik verheug me erop om veel mensen te leren kennen.” Op 16 juli is de officiële installatie als Europarlementariër en gaat het werk in het Europees Parlement echt van start.

Lees ook het interview met Ingeborg ter Laak over de Europese Verkiezingen: https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/26963-korte-lijnen-naar-brussel

-advertenties-

-goede doel-