IMG 20240114 WA0020Vierde Divisionist DSO werkt momenteel een trainingskamp af op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria. Van een vakantie-gevoel is echter geen sprake, want op de eerste dag werd meteen na het inchecken in het hotel op het strand een pittige training afgewerkt.


IMG 20240114 WA0014Deze training bestond onder andere uit sprint-oefeningen, de befaamde Kerstboom-loop en sprintjes. Na deze zware inspanningen vond er een voetvolley-toernooi plaats van zes teams verdeeld over twee velden.
Ook tijdens de tweede dag werd er op het strand stevig getraind, waarbij oefeningen voor de rompstabiliteit en de buikspieroefeningen werden afgewerkt. De steile helling naar de boulevard moest vervolgens in sprintvorm vijf keer worden afgelegd. Op speelse wijze stonden er daarna techniekoefeningen op het programma.
De derde dag stond vooral in het teken van een wedstrijd tegen Futbol Gran Canaria die door DSO met 3-0 winnend werd afgesloten. Joren Zijlstra, Anouar Zibouh en Koen Jongejan waren de Zoetermeerse doelpuntenmakers.
“We zijn als technische staf blij en tevreden hoe de groep het allemaal tijdens dit trainingskamp heeft opgepakt”, reageert Claudio Houtman vanuit Gran Canaria. “Er is door iedereen hard gewerkt en er was sprake van een goede discipline in combinatie met een stukje ontspanning. Kortom, een prima balans. Zeker als je bedenkt dat deze groep twee geleden te maken kreeg met het ontslag van de hoofdtrainer”.

 

Doelman Jack Morauw versterkt het team


Morauw.1Volgend seizoen komt doelman Jack Morauw het eerste team van DSO versterken. De 22-jarige Scheveninger is momenteel aan zijn tweede seizoen bij Duindorp SV bezig. Daarvoor kwam hij uit voor de jeugd bij ADO Den Haag en heeft bij de profclub ook mogen proeven aan het niveau van het eerste elftal. Vervolgens maakte Jack Morauw de overstap naar Westlandia om daar twee seizoenen voor uit te komen.
Met ingang van het nieuwe seizoen maakt de Hagenaar, die samen met zijn broer als ZZP’er werkt in de waterpompen-branche, zijn opwachting bij DSO. “Ik kijk er enorm naar uit”, reageert Jack Morauw. “DSO is een mooie ambitieuze vereniging waarvan ik uiteraard hoop dat ze zich op Vierde Divisie gaan handhaven. Mocht dit niet het geval zijn, dan kom ik in ieder geval naar hun toe. Afspraak is afspraak”.

-advertenties-

-goede doel-