EUR7163 ed 1 webOp 20 januari 2024 speelden 8 internationale teams de eerste editie van de ‘JOOLA Sweetlake Pickleball League (JSPL).’ Naast het Taverzo Open (tafeltennis) heeft het er alle schijn van dat ook de JSPL een terugkerend karakter gaat krijgen in Zoetermeer.

Sinds eind 2022 biedt Taverzo in Zoetermeer naast tafeltennis ook de mogelijkheid om Pickleball te spelen.  Net als Padel wordt Pickleball veelal in dubbels gespeeld, tijdens de JSPL werd er in teamverband gespeeld. Organisator en voorzitter van Taverzo Ruud van Graafeiland daarover: “Het spelen van een competitie in teamverband werd door alle deelnemers als zeer positief ervaren. Op beslissende momenten zag je dat spelers extra spanning ervaren met een heel team achter zich. De afwijkende spelregels, overgenomen uit de Amerikaanse Major League dragen daar voor een groot deel aan bij.”

De winnaar

In deze eerste editie waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Zo won de uiteindelijke winnaar slechts nipt van de nummer 5 van de dag. Ook bij de onderste 3 werden de onderlinge wedstrijden allemaal beslist in de dreambreaker, een estafette single die alleen wordt gespeeld bij een gelijke stand na alle dubbels. Het thuisteam 'The Sweet Lakers & Co' dat met 23-21 die dreambreaker won van The Haarlem Paddle Elves' ging er uiteindelijk met plek 6 vandoor.

  DBT5781 ed 1 web   DBT5619 ed 2 web



Het sterke team 'PB Tongeren' bleef zaterdag met spannende wedstrijden tegen de teams uit Amsterdam en Den Haag ongeslagen tot en met de finale. 'The Hague Hopjes', tweede in de poule bij PB Tongeren wist in de andere halve finale de nummer 1 uit Poule B, 'The Dinktastics' uit Düsseldorf te verslaan waardoor beide teams elkaar in de finale weer troffen. In die finale liet het team uit België haar klasse zien en won dit keer overtuigend met 3-0.

  DBT5512 ed 2 web   DBT5358 ed 1 web

Zomereditie

Vanwege het grote succes en de vraag vanuit de deelnemers om het evenement vaker te spelen overweegt Taverzo een zomereditie te gaan organiseren op de nieuwe locatie in het Binnenpark in Zoetermeer aan de Broekwegschouw. De wintereditie gaat zeker terugkomen.

Pickleball voor middelbare scholen

Om jongeren in Zoetermeer ook kennis te laten maken met deze leuke sport zal Taverzo samen met de middelbare scholen in Zoetermeer kennismakingslessen gaan organiseren. De scholen kunnen hun beste jongens en meisjes laten meedoen aan het slottoernooi dat in hetzelfde format wordt gespeeld aan het einde van het schooljaar. Wil je meer weten over Pickleball in Zoetermeer, kom dan gerust eens langs op maandagmiddag of donderdagavond bij Taverzo.

Credits voor Fotografie: Elsbeth Parmentier.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-