20241019 49214Deelnemers met een verstandelijke beperking konden zaterdag 19 oktober deze dag kennis met verschillende sportaanbieders bij tenniscentrum Meerzicht. Ze konden kiezen uit verschillende sporten en de hele ochtend alles uitproberen.

De Heldendag werd geopend door wethouder Ronald Weerwag en sportheld Merel Mooren, bekend van Olympische deelname aan beachvolleybal. Ronald en Merel speelden samen volleybal, terwijl alle deelnemers luidkeels het aantal worpen bij hielden. Merel: “Ik heb zelf veel vrienden gemaakt door te sporten en vind het belangrijk om kinderen te laten kennismaken met sport!” Na de opening en gezamenlijke opwarming op de beats van Snollebollekes gaf Merel de volleybaltraining in het tenniscentrum.

Tenniscentrum Meerzicht was voor deze ochtend verdeeld in 6 velden waarop de deelnemers konden meedoen aan verschillende sporten zoals korfbal, volleybal, voetbal, padel, vechtsport, dans, knotshockey en basketbal. In kleine groepjes, waardoor er voor iedereen voldoende aandacht was, werd er enthousiast getraind door de deelnemers.

 20241019 49193  20241019 49217

Voor de sportieve Heldendag werken verschillende organisaties samen zoals Stichting Pole Position, Tenniscentrum Meerzicht, TeamWerk en de gemeente Zoetermeer. Ruud van Hoogdalem, Tenniscentrum Meerzicht: “Zo willen we de deelnemers motiveren om vooral te blijven sporten! Ze hebben nu al kennis gemaakt met verschillende sporten en trainers, dan is de stap om te blijven trainen minder groot.”

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-