kai seiBudoschool Kai Sei, die nu lesgeeft aan het pand aan de Stadhoudersring 5, is dringend op zoek naar een nieuwe locatie voor de lessen. Ze moeten het huidige pand 1 juni dit jaar verlaten en hebben nog geen vervangende locatie gevonden.

Kai Sei huurt de lesruimte nu van activiteitencentrum De Spil, die daar ook hun activiteiten houden voor mensen met nah hersenletsel. Begin vorig jaar kregen zij signalen dat het met de zorginstelling niet goed ging en probeerden de ruimte te kopen. De vraagprijs werd echter € 400.000,- hoger gesteld dan getaxeerd, voor de Budoschool niet op te brengen.

Sindsdien zijn zij gestart met een zoektocht naar een nieuwe ruimte, maar lopen steeds vast op bestemmingsplannen en stadsplannen inzake huizenbouw, waardoor zelfs veel leegstaande gemeente panden (AdHoc beheerd) niet beschikbaar zijn. Zo heeft Kai Sei al 15 tot 20 geschikte locaties aangedragen bij de beleidsmedewerker sport, die allemaal afgekeurd zijn.

Ook Jeremy Mooiman van PVV Zoetermeer heeft aan het college al vragen gesteld over de accommodatieproblematiek van de sportschool met veel Zoetermeerse sporters, waaronder een mindervalide afdeling.

 

Foto: jeugdige karateka na hun laatste examen, in de huidige trainingszaal van Kai Sei

-advertenties-

-goede doel-