sh stadhuis vanaf markt2Een amendement van D66, mede ingediend door VVD, PvdA en LHN is het College, roept het college op meer vaart maken met de bouw van jongerenwoningen in het Stadshart. Nu de Stadhuistoren niet wordt bestemd voor jongerenwoningen is het nodig om dit elders in het Stadshart te compenseren, aldus de D66 fractie.

“In het Cadenza gebied tegenover de bioscoop is nog plek voor jongerenwoningen. Daar moeten er minimaal zestig komen, en mogelijk zelfs negentig jongerenwoningen“, legt D66 raadslid Willem Bos uit, “tegelijkertijd wordt de Stadhuistoren omgebouwd tot vrije sectorwoningen wat de gemeente weer wat geld oplevert, bijvoorbeeld ook voor jongerenwoningen.”

Dit was de uitkomst van een stevig raadsdebat afgelopen maandag. Wethouder Kuiper van de PvdA had een voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad om de Stadhuistoren niet exclusief te reserveren voor jongerenwoningen, maar om te bouwen naar vrije sector koopwoningen. “Op zich is daar best wat voor te zeggen”, vindt D66’er Willem Bos, “want de Stadhuistoren ligt op een prachtige plek aan de Dobbe-plas met zicht op het Dorp en de Oude Kerk.” De gemeenteraad vond dat elders dan wél compensatie moest worden gevonden voor jongerenwoningen. Juist dat punt ontbrak in het raadsvoorstel.

“Jongerenwoningen zijn voor D66 belangrijk vandaar ons amendement om die snel te ontwikkelen in het Cadenza gebied tegenover de bioscoop”, stelt D66 fractievoorzitter Cora Huijbens, “wij denken ook aan toevoeging van vrije sector huurwoningen, daaraan is ook een groot tekort.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-