Na de zomervakantie starten alle kinderen weer met school, maar voor een flinke groep kinderen is het extra spannend: zij gaan nu naar de middelbare school. Kasj Koerdy, 13 jaar, is één van hen, zij start komende week op het Alfrink College.


Kasj interview Zoetermeer Foto Patricia Munster 003Voor de zomer zwaaide ze haar klasgenoten bij De Jacobsvlinder gedag, na 8 jaar basisschool is het hoog tijd voor iets nieuws! Kasj: “Ik heb veel geleerd op de basisschool, zoals rekenen en taal. Eigenlijk alle basisdingen. Ik heb er een hele leuke tijd gehad!”
Kasj kijkt uit naar het voortgezet onderwijs: “Daar mogen we met een laptop werken, dat lijkt me heel leuk! Ik heb gekozen voor een school waar ze veel samenwerken, dat vind ik het leukste”. Ze is al op haar nieuwe school gaan kijken en maakt zich geen zorgen of ze wel vriendinnen kan maken op de nieuwe school: “Ik maak altijd makkelijk contact, dat gaat wel lukken! Er gaan niet veel klasgenoten naar deze school, maar ik ken al wel wat kinderen die al op het Alfrink zitten”. In de eerste week blijven brugklassers een nachtje slapen op school, dan leer je elkaar ook meteen goed kennen, denkt Kasj.


Van verschillende leraren les krijgen

“Het lijkt me leuk om van verschillende leraren les te krijgen. Vooral scheikunde lijkt me wel wat, lekker veel proefjes doen en dingen uitproberen!” Het meest spannende vak vindt Kasj wiskunde, want daar haalt ze meestal geen hele hoge cijfers voor. “Ik ga heel goed mijn best doen, want ik wil later naar de universiteit”, vertelt Kasj. Op de vraag of ze dan een beetje een nerd is antwoordt Kasj: “Nee, zeker niet! Ik vind school gewoon interessant en wil heel graag veel leren. Maar ik hou genoeg tijd over voor vriendinnen en sport zoals wedstrijdzwemmen”.
Al met al heeft Kasj er best zin in om op haar nieuwe school te beginnen. Een beetje spannend is het wel, maar ze heeft er alle vertrouwen in dat het ook heel erg leuk zal worden.

 

Foto ('s) door: Patricia Munster, patriciareports.com 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-