logoLHNEr wordt al enkele jaren hard gewerkt aan de renovatie van de wijk Palenstein.  In dit kader is enige tijd geleden besloten tot het aanbrengen van een knip in de Du Meelaan/Osylaan om de wijk een verkeersluw karakter te geven. Destijds is besloten deze knip geen onomkeerbaar karakter te geven. In de afgelopen periode is gebleken dat deze knip een aantal gevolgen heeft, die naar de mening van de LHN heroverweging van dit besluit noodzakelijk maken.

Vraag 1. Is het College op de hoogte van de sterke afname van het aantal bezoekers van horecagelegenheden in de Dorpsstraat als gevolg van de verminderde bereikbaarheid van deze locatie door het aanbrengen van de knip in de Du Meelaan/Osylaan?

Vraag 2. Is het College zich bewust van het feit dat veel bewoners uit Palenstein en Segwaert grote afstanden dienen om te rijden wanneer zij naar andere delen van Zoetermeer bijvoorbeeld Rokkeveen willen gaan?

Vraag 3. Is het College op de hoogte van de sterke toename van het aantal verkeersbewegingen aan het Piet Heinplein als gevolg van de aangebrachte knip?

Vraag 4. Is het College het met de LHN eens dat de aangebrachte knip heeft geleid tot een aantal onvoorziene negatieve effecten die het wenselijk maken te komen tot heroverweging van deze knip?

Vraag 5. Is het College met de LHN van mening dat het belang van dit onderwerp zodanig is dat besluitvorming in de Raad ter zake wenselijk is?

 

-advertenties-

-goede doel-