mosqueMaandag 13 mei heeft het college van burgemeester en wethouders een memo naar de raad gestuurd over een mogelijk nieuwe locatie voor de moskee. Deze was eerder gepland aan de Roggeakker in Seghwaert. Hierop kwam veel protest vanuit de buurt.

De LHN-fractie is niet tegen de komst van een moskee als zodanig maar heeft steeds aangegeven: geen moskee in Segwaert. In gesprek met de Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer (ICZ) en met het SIP (Seghwaert in Protest) heeft het college nu voorgesteld om als alternatief  een kavel aan te wijzen aan de Olof Palmelaan, naast de Brandweerkazerne Oosterheem. Nawijn (fractievoorzitter LHN) meent: “dat had het college natuurlijk veel eerder moeten doen, dan was de discussie over de moskee niet nodig geweest. Zowel het ICZ als het SIP zijn geruime tijd in onzekerheid gelaten. De LHN heeft zich daarbij achter het SIP gesteld: geen moskee in een dichtbevolkte wijk als Seghwaert”.

Het college zegt dat het ICZ is gevraagd of zij wil ingaan op het aanbod om gezamenlijk de mogelijke vestiging van een moskee aan de Olof Palmelaan te onderzoeken. De LHN-fractie gaat ervan uit dat, als het ICZ aangeeft daarmee in te kunnen stemmen, het college ook de daad bij het woord voegt.

-advertenties-

-goede doel-