lok-snowworld3Zoetermeer is trots op de vele sportverenigingen en -beoefenaren in de stad, van jong tot oud. Niet alleen uit onze stad, ook uit de rest van het land en zelfs internationaal vinden sporters hier accommodaties en trainingsfaciliteiten.

Voorzitter Nawijn van de gelijknamige fractie: “het lijkt wel of we SnowWorld tegen willen werken. Alleen al om in gesprek te komen met de stadsbouwmeester, een adviesorgaan voor het college, heeft SnowWorld een half jaar nodig gehad. Een andere commissie, de commissie ruimtelijke kwaliteit, heeft dermate verregaande eisen gesteld aan de constructie, dat deze daarmee kennelijk zelfs buiten zijn bevoegdheden treedt”.

Het is de LHN niet alleen om de sport te doen. Zoetermeer heeft hard ondernemers die willen uitbreiden nodig. Voor inkomsten, bedrijvigheid, werkgelegenheid en de zo graag geziene positie als ‘Leisure stad’. Nawijn: “de LHN-fractie vindt het onbegrijpelijk dat er zo weinig daadkracht bij de verantwoordelijk wethouder  aanwezig lijkt te zijn om dit proces tot afronding te brengen. Natuurlijk is ook voor onze fractie daarbij de afweging van belang voor de kwaliteit van het Buytenpark. Wij wachten op de antwoorden op onze schriftelijke vragen over dit onderwerp. Daarna zullen wij ons beraden over verdere stappen”.

-advertenties-

-goede doel-