Aptroot2De burgemeester schrijft: Tot 1 september 2012 was de heer Waaijer nog uw burgemeester. Tot de laatste dag zette hij zich in voor Zoetermeer en de Zoetermeerders. Op 3 september ben ik gestart als burgemeester van Zoetermeer.

Wat mij sindsdien opvalt, is dat er in Zoetermeer veel wordt gepresteerd en veel gebeurt, maar dat Zoetermeer zich te bescheiden opstelt. Er gebeurt heel veel in de stad. Zowel bij sport en spel als bij allerlei culturele organisaties en verenigingen. Tijdens Cultuur Lokaal kon ik zelf zien hoe ongelooflijk veel inwoners zich hiermee bezig houden.

Veiligheid en het op de kaart zetten van Zoetermeer zijn de twee punten, waarmee ik in 2012 flink van start ben gegaan. Wat betreft veiligheid vind ik het principe van zero tolerance belangrijk. Iedereen moet fijn en prettig kunnen wonen en werken in onze stad. Wie er keer op keer voor zorgt dat anderen zich niet veilig voelen, moet worden aangepakt. Daar treden we als gemeente samen met de politie hard tegen op. Maar natuurlijk proberen wij ook problemen te voorkomen door goede voorzieningen en veel activiteiten.

Ik heb sinds mijn aantreden de stad en haar inwoners intensief leren kennen. Zo hebben veel inwoners mij uitgenodigd op de koffie: ik kon me geen betere kennismaking met de stad wensen. Ook heb ik kennisgemaakt met een groot aantal maatschappelijke organisaties.

Aptroot5Tijdens de gesprekken viel mij op dat inwoners van Zoetermeer enorm gastvrij en betrokken zijn. Zo was ik blij verrast met alle energie die inwoners stoppen in hun wijk. De betrokkenheid van de wijkbewoners bij hun veiligheid en de hulp die zij de politie ook in 2012 weer boden is bijzonder. De WAS-teams zijn goede voorbeelden van de samenwerking op dit gebied. Het zorgt bovendien voor goede onderlinge contacten tussen bewoners en samenwerking van bewoners, gemeente, politie en andere partners.

De afgelopen jaarwisseling is mede door de samenwerking met bewoners en de zero tolerance-aanpak rustiger verlopen, dat was ook nodig.

Tenslotte heb ik inmiddels met veel ondernemers en bedrijven kennisgemaakt. Zij zijn onmisbaar voor een levendige stad waar veel mensen werk vinden.

-advertenties-

-goede doel-