Jakobien-groeneveld-GLFractievoorzitter Jakobien Groeneveld (GroenLinks) is vanaf 11 juni met zwangerschapsverlof. Samen met haar man verwacht zij het kindje half juli. Haar zetel in de raad zal tijdelijk opgevuld worden door Nienke van den Berg.

Julia Williams (vice-fractievoorzitter) zal het fractievoorzitterschap tijdelijk waarnemen. Na afloop het Resultatendebat, op maandag 10 juni, werd Nienke van den Berg (commissielid) geïnstalleerd als vervangend raadslid voor GroenLinks. Daarmee kan de fractie op volledige sterkte door. De fractie wordt ondersteund door commissielid Marcel van der Tol en fractiemedewerker Marlou Grobben.

Vertrouwen

Groeneveld: “Ik zal het raadswerk enorm missen, maar ik heb alle vertrouwen in Julia Williams als waarnemend fractievoorzitter. Zij zal het GroenLinks-geluid tijdens mijn afwezigheid luid en duidelijk laten horen in de raad. Daarbij wordt ze ondersteund door Nienke van den Berg, die al ruim drie jaar commissielid is en dus ook over de nodige ervaring beschikt. Het is heel goed dat deze verlofregeling bestaat voor raadsleden, dus ik maak er graag gebruik van.”

Begin oktober zal Groeneveld haar plaats in de raad weer innemen.

-advertenties-

-goede doel-