logoLHNMensen die net hun baan zijn kwijtgeraakt, zijn meestal niet meer gewend om een CV en sollicitatiebrief te maken. Solliciteren verloopt daardoor moeizaam.

Willemsen van Lijst Hilbrand Nawijn: “In het verleden werd er door het UWV direct bemiddeld in het vinden van een baan. Helaas is door de bezuinigingen de hulp van het UWV ver te zoeken. We kunnen wachten tot mensen uiteindelijk in de bijstand komen, maar beter is om preventief te acteren en te zorgen dat mensen op een goede manier weer de arbeidsmarkt op kunnen. Een goed CV en een goede sollicitatiebrief  kunnen daar zeker aan bijdragen. De gemeente neemt hierbij een taak van het UWV op zich. Niet gebruikelijk, maar wel een goede zet om te voorkomen dat de afstand tot de arbeidsmarkt steeds groter wordt”.

Verder vindt LHN het belangrijk dat mensen die wel werkervaring hebben, maar niet over diploma’s beschikken, middels een stage en opleiding weer aan het werk komen.  

De Overheid is momenteel bezig EVC (Eerder Verworven Competenties) in kaart te brengen. Deze EVC’s kunnen mensen op hun CV plaatsen.

Willemsen: “Maar wat als je naar Nederland gevlucht bent en je in je eigen land gewerkt hebt. Je hebt dan voldoende werkervaring, maar je kunt dit niet bewijzen. Juist voor deze mensen wil LHN een traject, stage en opleiding in het vakgebied waarin iemand ervaring heeft”.

 

-advertenties-

-goede doel-