Aptroot en Marc Rosier van de VVD

Fractievoorzitter Marc Rosier en burgemeester Aptroot in gesprek met schoenmaker Tico

In het kader van bezoeken die burgemeester Aptroot met alle raadsfracties aflegt, heeft de VVD met de burgemeester een bezoek gebracht aan Oosterheem. Samen liep men langs diverse onveilige verkeerssituaties en enkele goede voorbeelden van samenwerking tussen inwoners en gemeente. Tot besluit had de VVD een ontmoeting geregeld met de Winkeliersvereniging Oosterheem, waarbij de ondernemers de kans hadden om enkele suggesties te doen om de positie van winkelcentrum Oosterheem te verbeteren.

De liberalen hadden eerder een oproep gedaan aan de inwoners van Oosterheem om positieve en negatieve zaken in hun wijk te melden. Van die mogelijkheid werd behoorlijk gebruik gemaakt. Er kwamen 32 opmerkingen binnen. Op zaterdag 6 juli liep de fractie met de burgemeester langs enkele gemelde plekken. Zo is daar de gevaarlijke situatie met de kruising Thomas Morelaan en de weg richting het winkelcentrum. Hier gebeuren regelmatig ongelukken, door de onoverzichtelijke situatie voor voetgangers, fietsers en auto’s. Menno Roozenbeek van de winkeliersvereniging ziet dit ook als probleem. De weg is een voorname toegang tot het winkelcentrum en is daar niet op berekend. Hij ziet graag de doorgaande weg lopen richting Winkelcentrum en een aftakking richting de Thomas Morelaan.

Het ontbreken van een stuk voetpad en fietspad bij Koetjes en Kalfjes leidt ook tot gevaarlijke situaties waar men extra moet oversteken of waar men over de rijbaan loopt. De afsluiting van de bruggen aan de Van Hekendorpstraat door een soort vangrails is een aantal inwoners ook een doorn in het oog. Het ziet er onverzorgd uit in een wijk die eigenlijk af is. Ze zien graag paaltjes om verkeer tegen te houden.

De VVD-fractie ging met de burgemeester ook langs bij de Winkeliersvereniging Oosterheem. Fractievoorzitter Rosier: “Winkelcentrum Oosterheem is een prachtig winkelcentrum, maar de ondernemers hebben toch nog wel wat wensen om beter te kunnen ondernemen. Wij wilden dat graag mogelijk maken door het gesprek te arrangeren tussen de winkeliers en de burgemeester”. De heer Roozenbeek van de winkeliersvereniging deed suggesties op het gebied van faciliteren van de logistieke toevoerroutes, de mogelijkheden om publiekstrekkende activiteiten te organiseren in het winkelcentrum en de samenstelling van het winkelaanbod. Inwoners gaven de burgemeester tijdens een afsluitende bijeenkomst in horecagelegenheid Tot Zo! nog enkele tips over plekken om peuken kwijt te kunnen en om de fiets en scooterroutes door het winkelcentrum veiliger te maken door betere scheiding met voetgangersgebieden en uitgangen van gebouwen. Tot Zo! en Schoemaker Tico zijn beiden goede voorbeelden van ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen, door jongeren die een lastige positie op de arbeidsmarkt hebben te helpen aan werkervaring in hun bedrijven. De VVD wilde dat ook graag laten zien aan Aptroot.

Fractievoorzitter Rosier is tevreden over het bezoek: “We hebben burgemeester Aptroot kunnen laten zien waar verkeerssituaties in de wijk beter kunnen en hoe de ondernemers kunnen worden geholpen om makkelijker te ondernemen in het winkelcentrum. Dat was precies wat we wilden bereiken.”

-advertenties-

-goede doel-