8A8E7A8D 0F08 45C6 AFBD 4BF0DFB2FA43Aankomend weekend belooft het weer prachtig weer te worden en mogen kinderen gaan genieten van de zomervakantie. Er staan weer leuke activiteiten op onze evenementenkalender. Je kunt de vakantie inluiden met een musical, een markt, muziek en een drankje of een bezoekje aan de imker.

De Stille Kracht
Storytellers spelen van de nieuwe Nederlandse musical De Stille Kracht, naar de beroemde roman van Louis Couperus, neemt de toeschouwer mee naar Java in 1900 voor een fantastisch mystiek avontuur. Het is voor het eerst dat er van een boek van Couperus een musical is gemaakt. Sebastiaan Smits heeft het verhaal bewerkt als musical en Tjeerd de Haas heeft de muziek gecomponeerd. De musical wordt elke avond om 20.00 gespeeld in het Buytenpark theater. Je kunt de musical bezoeken tot 9 juli voor meer informatie: https://www.eventim.nl/artist/de-stille-kracht/

Kinderkleedjesmarkt
De vakantie kunnen kinderen beginnen met een extra zakcentje of nieuw speelgoed. Op de kinderkleedjesmarkt in de Dorpsstraat kan het allebei. Ze beginnen met de eerste editie op zaterdag 8 juli. Tussen 10:00 en 16:00 uur mogen kinderen hun waren uitstallen op kleedjes door de gehele Dorpsstraat.
https://facebook.com/events/s/kids-kleedjesmarkt/1658579204656768/

Openingsfeest ‘Gat in de Markt
De tijdelijke invulling van het 'Gat in de Markt' is bijna klaar en dat wordt met iedereen gevierd. Op 8 juli ben je van harte welkom op het openingsfeest ‘Gat in de Markt’. De projectmedewerkers en wethouder Iedema zijn er om jullie te ontvangen. Er is een mooi programma voor jong en oud. Aanmelden is niet nodig. Het feest duurt van 13.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op Markt 10, 2711 CZ, Zoetermeer. 

Open imkerijdag
Op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023 zij de Landelijke Open Imkerijdagen. Tijdens de imkerijdagen bezoeken geïnteresseerden van jong tot78A49BE0 CCBA 4964 8E5C 956E2C4BA2AC
oud de bijenstand en nemen ze een kijkje in de bijenkast, proeven van honing en luisteren naar het wonderlijke verhaal van de honingbij en haar omgeving. Allemaal onder begeleiding van enthousiaste bijenhouders.Daarnaast is het ook leerzaam voor iedereen want  de bijenhouders vertellen graag over het belang van bijen voor onze ecosystemen en voedselvoorziening. In Zoetemeer kun je op drie plekken een bezoekje brengen: 
Imkerij De Honingpot, Tichelberg 14, zondag 9 juli 13.30 tot 16.30 uur
De Bijenstal op stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg, zaterdag 8 juli 10.00 tot 16.00 uur
Boomgaard Hof van Seghwaert, Gaardedreef 169, zaterdag 8 juli 10.00 tot 15.30 uur

JJ Sunday afternoon
Zondag 9 juli start de 1ste editie van het JJ Sunday afternoon bij JJ Music house. Je kunt heerlijk plaatsnemen op het terras en genieten van de live optreden. Deze editie spelen Linda & Tjabko Linda zij zingen samen en Tjapko zorgt voor de muzikale begeleiding op de gitaar. Het repertoire van het duo bestaat uit veelal rustige pop- en country luisterliedjes.VAN D358AEAA 8F1F 4A78 81CC EE6845AB2614PIEKEREN: De mannen van Van Piekeren zijn de vaandeldragers van de betere Nederlandstalige popmuziek. Jan van Piekeren is zanger, woordkunstenaar, geboren performer en verhalenverteller. Hij treed op met  zijn muzikale broeders, gitarist/componist Johan Fransen en accordeonist/fluitist Bruno Rombouts. 
https://jjmusichouse.nl/events/jjs-sunday-afternoon-2/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-