8. Hoe werkt de aanvullende beursHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Hoe werkt de aanvullende beurs?

Volgende maand is het zover, dan start het nieuwe studiejaar. Studeer jij en ontvang je studiefinanciering? Check of je recht hebt op een aanvullende beurs!

πŸ’°Een aanvullende beurs is voor alle MBO, HBO en universitaire studenten van wie de ouders niet genoeg verdienen om te helpen met het betalen van alle studiekosten. Misschien lukt het jouw ouders niet om jou te helpen om al jouw studiegeld te betalen... je kunt dan mogelijk recht hebben op een aanvullende beurs. Of je recht hebt op de aanvullende beurs hangt af van het inkomen van je ouders. DUO beslist uiteindelijk of je ervoor in aanmerking komt.

πŸ‘ͺ Je kunt een aanvraag doen voor een aanvullende beurs op de website van DUO, nadat je hebt ingelogd met je DigiD. Als je ouders in Nederland wonen kan DUO de inkomsten van je ouders opvragen bij de Belastingdienst. In sommige situaties kan DUO het inkomen van je ouders niet inzien, bijvoorbeeld als je ouders in een ander land wonen. Dan moet jij die gegevens zelf aanleveren bij DUO.

πŸ“… Misschien is jouw situatie anders dan die van veel anderen. Je hebt bijvoorbeeld geen contact met een ouder, je woont sinds kort in Nederland en kan geen bewijs geven van de inkomsten van je ouders, je studeert en hebt een kindje of je hebt een functiebeperking. Voor veel van deze situaties zijn er speciale regelingen en mogelijkheden bij DUO.

Heb je hier vragen over of wil je hulp bij je aanvraag voor een aanvullende beurs? Het JIP kan samen met jou contact opnemen met DUO om te kijken wat je kunt doen om studiefinanciering te ontvangen.

 

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-