Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De schrik zit er al in.

                Met een schok werd ik vanmorgen wakker. Angstzweet parelde op mijn voorhoofd. Wat een droom.
Waarover dan wel? Nou, deze week zou er een thrillerfestival worden georganiseerd in Zoetermeer. De belangrijkste hoofdact zou zich afspelen in het Stadstheater. Mijn nachtmerrie sloeg gelijk op hol, achtervolgd door een soort van Batman, boeken vlogen naar mijn hoofd, griezelige woorden slingerden eruit en ik maakte me steeds meer druk om de letters. Met als gevolg dus, dat naast badend in het angstzweet, ik ook met knikkende knieën naast mijn bed stond dat daar o zo uitnodigend stond om er direct op terug te kunnen vallen. Weifelend keek ik ernaar, maar mijn angst om wederom door een of andere nachtmerrie of bloedverslindende vleermuis achtervolgd dan wel verslonden te worden, overwon die vertwijfeling. Snel douchen maar het douchegordijn bezorgde mij plotseling waandenkbeelden omdat het mij deed denken aan een Hitchcock-film. Nog meer angst. Douchen? Nou nee! Mijn angstzweet hechtte zich echter hierdoor nog steviger op, aan, tussen en bovenop mijn huid. Deze klinisch bewezen wetenschappelijk vastgestelde constatering hielp wel. De gedachte alleen al dat de reuk van zweet een weerwolf op mijn spoor zou zetten. Klaterend liet ik het water zijn werk doen, ondersteund met wat zeep. Toch kon deze verkwikking niet voorkomen dat ik drie keer angstig even het gordijn opzijschoof. Eenmaal afgedroogd en aangekleed, knoflook-Deo onder de oksels had gesprayd, zilverenwerk met kruis mijn nek behangen, de kamer zonovergoten, dubbele portie Valium had ingenomen, ging ik koffiezetten. Die koffie hierna ingeschonken, maar pas nadat ik mij ervan had vergewist dat de hond zijn schoteltje koffie had overleefd. Koffie aan een hond? Shame on you. Zal wel, maar voor ’t zelfde geld is het vergiftigd. En nu kan ik dan eindelijk mijn laptop in werking stellen. Even de site Zoetermeer Actief raadplegen. En tot mijn schrik, alweer, lees ik: tweeëntwintig tot dertig oktober Thrillerfestival in Zoetermeer. Weer verschijnen er zweetdruppels op mijn voorhoofd. Heb ik nu wel of niet gedroomd?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-