55jaarAls je naar het regeringsbeleid kijkt valt op dat de grote landelijke partijen de ouderen links (of rechts) laten liggen. Bezuinigingen en kostenverhogingen treffen vooral onze ouderen, bijvoorbeeld als het gaat over koopkracht of over zorg. De eerste landelijke ouderenpartij (AOV) is ooit opgericht in 1994 naar aanleiding van de bezuinigingen op bejaardenoorden. Maar hoe zit het op lokaal niveau?

Dat er partijen zijn die het opnemen voor ouderen is ook in Zoetermeer hard nodig zegt Hilbrand Nawijn van de LHN: “hadden de maatregelen vanaf 1994 tot doel om mensen langer thuis te laten wonen, nu is er sprake van bezuinigingen bijvoorbeeld op de thuiszorg die juist in het leven was geroepen om ouderen langer thuis te kunnen laten wonen”. Bovendien wordt een groot deel van de uitvoering van wet- en regelgeving bij de gemeenten gelegd, zonder de bijbehorende financiële middelen. Nawijn vervolgt: “een stem voor de oudere inwoners is dan ook hard nodig en die levert de LHN waar nodig. Voor de belangen van onze inwoners en zeker voor de belangen van onze ouderen”.

Ook daarom start de LHN elke week op vrijdag vanaf 16.00 uur een 55+ spreekuur, ingaande vrijdag 6 september aanstaande. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de heer Jan Lobel van de LHN-fractie: via de e-mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op nummer 06-26160908. Natuurlijk kunt u zich ook aanmelden via de website: www.lijsthilbrandnawijn.nl

-advertenties-

-goede doel-